rebelz.se

Hilti Västerås vs eTuna rollers

Min första kontakt med Gi, var i Eskilstuna i slutet på Mars 2014, mitt beslut att åka dit var framförallt för att jag hade brutit min hand ungefär 6 månader innan ganska kraftigt vilket gjorde att varje gång jag slog mitsar så hade jag problem med att öppna en flaska i flera dagar, så det var lika bra att vara ärlig mot sig själv och börja rulla på ”heltid”
Jag hade ju grapplats förut och plockat en medalj i Chile, men det var knappast mot värdigt motstånd, mina kunskapar på marken var bas, inte högre än så. Så när Gi:n åkte på, då började ett nytt kapitel i mitt liv.

eTuna rollers är ett glatt gäng som kör på 3 dagar i veckan, måndag, onsdag, lördag. Våra tränare heter Mikael och Jakob och vi är ett ganska litet gäng på ca 10 personer. Fysiskt så är det inte värsta jag provat, men jag gillar att dom sätter styrka i grunden, här kör vi inga flygande-chip-chop tekniker. Utan vi tränar basic, vi tränar andning/lugn och går vidare när vi känner oss redo. eTuna rollers gav mig hungern, och jag kände också att jag behövde köra mot några som var lika hungriga som mig, för redan efter 1 vecka så kände jag att ”fan detta vill jag börja tävla i typ igår”

etuna rollers
(Här är det det sköna crew;et i Eskilstuna, Los Rolleros)

Så jag körde förbi Eskilstuna och åkte till Västerås med min bil, destinationen var Hilti BJJ Västerås.
Här märkte jag redan från första gången jag satte mina fötter på mattan att det kändes som ett hem, alla hälsade och var trevliga och det kändes genuint. Här får jag hård sparring, jag rullar med bälten av alla olika färger jag får tips bland rullandet, samt att jag får tips och beröm för det jag för bra och mindre bra.  Tränarna Magnus Holm & Anders Thelin är två genier som har hjärtat på rätt ställe. Jag har haft erfarenhet förut av tränare där dom aldrig riktigt vill att ens elev ska bli bättre än en själv, här känner jag att gubbarna vill att dom vill att man ska bli bäst, att man ska andas BJJ/SW att man ska lära sig respekt och framförallt respektera varandra och att vilja utvecklas.

Jag frågar alltid Magnus om råd, och får alltid bra svar. Han vet att jag vill köra varenda tävling som finns där ute och jag vet att han stöttar mig och resten av grabbarna/tjejerna som vill detsamma.

Så vad där på G nu?

Jag körde SGL i Maj, jag körde Bålsta i Juni, och nu blir det Primate Cup i Norrköping på lördag. Och känner mig riktigt redo, har aldrig varit såhär redo. Har varit tvungen att gå ner lite i vikt men jag väljer att göra det för att ja vet att jag blir mycket seriösare i min träning då. Jag har en svaghet för kebabpizza och pizzaonline så har lärt mig att jag funkar bättre när jag tappar några kg inför tävlingen. Jag ställer iallafall upp i -83 och är ute efter guldet, inget mer.
I September så blir det Finnish Open,SGL,Alive och allt annat som dyker upp.

Vad har ni själv för tävlingar på G? Dela med er! Förresten, bjuder på lite bilder vet själv att det blir lite roligare då. Och till er som är ”Grappling Junkies” kan ju följa mig på Instagram (alexis.tommasin) där jag ganska flitigt lägger upp bilder på träning och annat onödigt skit.

bild bl

(Champ, jag och Coach Mange / hiltivästerås.se för mer info om träningen i Västerås)

lokal

(Lokalen i Eskilstuna, som ligger i Sporthallen / etunarollers.se / för mer info!)

Länkar även min första BJJ match, det var inte vacker och jag var för nervös. Men det rullade på!

http://www.youtube.com/watch?v=JPUyRxxdTfY&feature=share

 

Brottarkram / Alexis