rebelz.se

Primate Cup 2014

Så. Primate Cup förra veckan var en upplevelse. Jag kände mig ganska redo men var framförallt ganska pepp, som nybörjare går jag oftast in med inställningen att jag vill lära mig mer och mer för varje tävling, men nu ville jag verkligen ha guldet och inget annat.
Jag körde i -83 och jag låg väl på 87 kg ca  1 vecka innan efter att jag haft värsta pizzafestivalen i min mage (älskar pizza) Så viktnedgången var lite stressad, det är inte så mycket i vikt att tappa men det vart jobbig mentalt att tänka på det.

Jag klarade iallafall vikten utan några som helst problem, hungrig som jag är så smäller jag i mig en fet brie/salami baguette och energidryck samt massa Powerade, lycklig var jag i ungefär fem minuter sen började magen samt mitt hjärta leva sitt egna liv. Så note to my self: Ät smart nästa gång Alexis, smart.

Hade turen att få återhämta mig ca tre timmar vilket gjorde att magknipet och nervositeten la sig. Jag har ganska lätt för att hamna i ”koma” med koma menar jag att jag får tunnelseende, jag hör inget, jag ser inget, jag känner bara en sak. Mål. Jag skuggade lite som uppvärmning, flow-rullade lite med grabbarna från Hilti Västerås när jag kände att jag fick igång min svettning och pulsen så satte jag på hörlurarna och chillade med lite spotify, det är ganska lite som går i huvudet just då. Jag blir bara fokuserad.

Första matchen känner jag mig relaxad, känner att jag går in och känner lite på killen. Nu i efterhand så verkar jag ganska flummig men det är lite av min stil, jag går alltid fram till min motståndare och presenterar mig snällt med ett glatt leende. Så vi känner lite på varandra och jag låter han sätta nivån lite, han försöker på sig en nacksving och hade tränat på exakt samma sak med min kompis några dagar innan, så jag visste lite hur jag skulle reagera. Jag brukar föredra att ta side, men kände att jag kan använda min ”täthet” med att ta rygg då jag börjat trivas mer och mer med att ta ryggen.

 

 

 

Andra matchen, så mötte jag en kille från Primate Lounge, har mött flera grabbar där ifrån i SGL och det är alltid bra och trevliga grabbar samt att dom ofta har sin coach som stöttar dom och skriker på utav bara helvete så jag visste att han kom redo. Här ville jag vara lite mer aggressiv, så jag körde en trip och ville jobba på ta hans side samt att jobba på få in en Americana. Men han var jobbig, och LÅNG. När poängen kommer igång så tar han ledningen och jag ligger under tills jag tar side och ja, kolla videon 🙂

 

 

 

Tredje matchen, efter den andra matchen som var sjukt jobbig så började jag känna av min diet. Kände mig trött och jag fick inte ner pulsen efter vinsten, jag fick vila ungefär fem minuter innan det var dags för finalen. Jag hade på känn att jag skulle möta han i finalen, ännu en lång snubbe men jag visste att han bara hade gått en match innan så han skulle vara piggare än mig, men ett jobb är ett jobb och det är bara att kötta. Märkte redan från start att båda respekterade varandra, vi kände på varandra i två minuter och jag kände mig rätt tom i huvudet och körde lite på auto, sen exploderade vi ett tag men just idag så var han tyvärr starkare än mig, men vi bjöd på en bra show. Har tyvärr inte hela filmen men bifogar ett klipp som jag såg blivit ganska känt på SW/BJJ sidor på instagram, kul tycker jag.

 

 

 

 

Slutsats: Träna mer cardio Alexis, hetsbanta inte. Och träna mer och mer. Jag var inte besviken av att jag fick silver denna gång, utan jag vart bara mer motiverad att köra på mer.

Nu kommer SGL den 14 sep, sen kommer No-Gi Finnish Open i Finland som kommer bli så jävla fett, jag och 5 från klubben åker ner och kör mot finnarna. Kommer bli kul! Så idag började jag träna med två pass om dagen, kör en promenad på morgonen på ca en timma, sen rullar jag lite lätt på kvällen, brukar köra mellan 5-7 ronder så jag kan kontrollera mitt flås. Uppdaterar mer i veckan.

Ett extra tack till Skyes Gym i Strängnäs som hjälper mig med maten, Sexfyrafem som förser mig med min dagliga Celsius och sist men inte minst http://kommaform.se/ där jag kirrar mina kläder inför varje match jag kör!

Brottarkram / Alexis