rebelz.se

Rädsla, tvivel och spänning

Nu börjar min mest intensiva tid hittills – tre veckor, tre tävlingar, tre olika städer. Nu på söndag är det dags för den första deltävlingen i SGL. Förut tyckte jag bättre om no-gi än traditionell bjj, mest på grund av att det blir mer rörelse, man kan inte hålla i varandra och det är lättare att slippa undan om man inte är tekniskt lagd. Nuförtiden känner jag snarare tvärtom – ju mer tekniker jag lär mig och och ju ”smartare” mitt game blir desto roligare blir bjj. Med det sagt tränar jag fortfarande no-gi minst en gång i veckan och även fast jag känner att jag tappat lite på senare tid tror jag SGL kan hjälpa mig bli bättre även utan gi.

Fredagen därefter är det dags för Rom och Rome Open. Vi åker på torsdag och oturligt nog landar vi i Rom sent samma kväll. Jag bör dock inte ha några problem med att få in minst sju timmars sömn och det får väl räcka. Just Rom är jag något nervös inför – det blir min första IBJJF-tävling och om jag förstått saker och ting rätt är det en ganska stor sådan.

Jag kommer hem igen på måndag och samma fredag bär det av till Göteborg och IBJJF:s första tävling på svensk mark. Puh – det blir tre intensiva veckor med andra ord. Förhoppningsvis kan jag göra bra ifrån mig under alla tre tävlingar, även fast jag som vanligt undviker att sätta förväntningar på mig själv. Jag gör mitt bästa, det är allt. Med det sagt skulle jag verkligen vilja ha en IBJJF-guldmedalj – de är så sjukt snygga!

Nu när jag står här och tittar över kanten kommer alla möjliga känslor över mig. Träningsmässigt är allt bra, jag känner mig bättre förberedd än någonsin. Jag har verkligen tränat hårt på senare tid, allt inför just de här tre veckorna. Den här perioden har varit min nästan ensamma fokus sedan Nordic Open i början av månaden. Jag pendlar mellan rädsla – vad kommer hända? Tvivel – har jag vad som krävs för att verkligen prestera när det gäller, när saker och ting blir intensiva? Spänning – det kommer bli sjukt roligt! Livet är väl ett äventyr, är det inte det som är poängen?

Vi hörs på andra sidan, förhoppningsvis med en väska full av guld.