rebelz.se

Varför jag tävlar

Jag tävlade i BJJ, eller Newaza för att vara exakt ca 2 månader efter att jag börjat träna BJJ, då hade jag tränat 1 år SJJ. Min första riktiga BJJ-tävling var ca 8 månader efter att jag börjat med BJJ. Sen dess har jag varit fast, har försökt åka på så många tävlingar jag har kunnat. Och inför varje gång har jag brottats med tankar om att lägga av med tävlandet, varför ska jag utsätta mig för den stressen och nervositeten när jag kan göra något mycket bekvämare? Men känslan efter tävlingen har alltid varit densamma, oavsett om jag vunnit eller förlorat. Jag ska tävla igen. Allt jag vet är att jag inte bara har utvecklats på mattan efter varje tävling, utan även i resten av livet. Som människa. När man tävlar utmanar man sina rädslor, sina brister, och lär sig massor om sig själv. Att tävla, och att fortsätta tävla handlar om att våga testa sig själv, se sina brister och faktiskt orka ta komma tillbaka ännu bättre, att faktiskt jobba med sig själv. På alla plan. För du kan inte bli bättre på BJJ om du inte också samtidigt utvecklas på andra plan, åtminstone på lång sikt.
I helgen var vi på Danish Open med klubben, vilket resulterade i att vi åkte hem som tredje bästa klubb och andra bästa team!! Det var en fantastisk helg, inte bara för alla medaljer vi tog utan främst för den fantastiska teamkänsla och glädje som fanns med på tävlingen hela helgen. Vi har en stor barngrupp i vår klubb och det var många av dem som tävlade och det är så otroligt kul när de gör det. En sak jag dock vill påminna alla föräldrar där ute om är att vara snälla mot era barn. Det går inte skälla på ett barn för att det inte gör som du tycker under en match, eller för att det förlorar. Det är ett fruktansvärt beteende som aldrig ska tillåtas, ha med er det ute på tävlingarna!
Nu är jag på väg upp till Umeå igen. Det kommer förhoppningsvis bli endel bra träningen på IKSU Kampsport, en hel del rehab och styrketräning och lite löpning också om kroppen tillåter. Har saknat skogarna i norr!
Sen avslutas tävlingssäsongen med Fenix!

Ha det fint och var snälla mot varandra