rebelz.se

Inför SW SM: Mikael Knutsson


Mikael Knutsson tävlar för Gladius MMA.

I vilken viktklass kommer du ställa upp i på SM?
+91kg såvida de inte infört samma viktklasser som på VM, då blir det –110kg. Jag kommer nog väga runt 100kg när jag kliver upp på mattan i vilket fall.

Hur många är ni från Gladius MMA som kommer ställa upp i SM?
Det är oklart just nu men vi brukar bli några tappra kämpar som kommer iväg i alla fall.

Vilka förväntningar har du på årets SM arrangemang?
Jag räknar med att det även i år är välskött och det upplever jag faktiskt att de flesta Svenska SW-tävlingar har varit de senaste året. Tidigare har det varit blandad kvalité men nu upplever jag att arrangemangen är betydligt bättre skötta. Ett problem som dock kvarstår är de ständiga förseningar som uppstår vilket gör att man inte har särskilt god uppfattning om när man faktiskt skall tävla. Du kommer ofta dit vid 09:00 sen tävlar inte de tyngre klasserna förens i slutet men om det är 13:00 eller 17:00 har man sällan en aning om. Jag tror dock att Hilti löser SM-arrangemanget med bravur.

Hur har träningen sett ut den senaste tiden? Har du anpassat den speciellt för att toppa formen till SM & EM?
Jag kör ganska lite grappling överlag under sommaren och jag har kört kanske 10 pass sen slutet juni. Jag tycker det är skönt att få ett uppehåll från den typen av träning och bara köra några pass med kompisar för att det är kul. Det betyder dock inte att jag har tacklat av helt utan jag har fokuserat på att utveckla min explosiva styrka och underhålla konditionen. Jag måste säga att jag är nöjd med min utveckling under sommaren och känner mig lätt och stark i kroppen. Har tränat kanske 5-6 pass i veckan. Idag måndagen den 23 augusti drar jag igång grapplingträningen inför SM men framförallt EM. Träningsupplägget ser bättre ut än på länge på Gladius då Marcello Yogi kommer hålla i BJJ passen och August Wallén kommer hålla ett pass i veckan i SW. Kommer även finnas tillgång till morgonpass. Då jag numera har tillgång till bil kommer jag försöka träna med min vän och tidigare tränare Martin Jansson vilket jag verkligen ser fram emot. Jag skall försöka utvecklas tekniskt i höst och mitt träningsupplägg kommer fokusera mot det. Under 2009 hade jag den största utvecklingen fysiskt men framförallt mentalt men stagnerade just tekniskt. Det är det som är problemet när man skall försöka träna allsidigt på en högre nivå. Det finns helt enkelt inte tid till allt. Särskilt när man inte är proffs utan får hitta olika sätt att kombinera träningen med sitt övriga liv. Jag ser dock fram med tillförsikt mot hösten och det skall bli spännande att se hur utvecklingen och resultaten kommer att falla ut.

Mikael vill även passa på att tacka sina sponsorer:
Tenacity med Tommy blom i spetsen och MM-Sports.