rebelz.se

Inför SW SM: Ida Hansson


Ida Hansson tävlar för Frontier MMA.

Har träningen den senaste tiden vart anpassad för just SW SM & FILA EM?

Uppladdningen till höstens tävlingar började i Brasilien för min del, med en 6 veckors träningsresa till Rio i somras. Här blev det väldigt mycket gi-träning och efter jag kom hem har jag ställt om träningen till att vara mera no-gi, just för att det är både SM och EM nu i september. Även om jag har mest no-gi tävlingar nu här den kommande perioden tränar jag alltid med gi ett par dagar i veckan i alla fall.

Vilka förväntningar har du på SW SM som arrangemang?

Jag har ganska stora förväntningar till SM, jag tror att det kommer att bli en bra tävling och jag tycker att det är härligt att se att tävlingarna på hemmaplan blir större och större med många duktiga utövare. Detta är enda sättet att skaffa den erfarenhet och den nivå som krävs för att kunna tävla och klara sig bra i utlandet. Jag räknar också med att den härligt avslappnade och vänliga stämningen som brukar vara på dessa tävlingar också kommer infinna sig på SM. Jag ser verkligen fram emot det!

Hur tror du motståndet blir i -60 kg?
-60 kg blir en tuff klass i år, det är flera riktigt duktiga tjejer som är med, så det kommer att bli många hårda och förhoppningsvis också tekniska matcher. Kul att se detta även på damsidan. Jag tycker att det är väldigt roligt att se att det är så många tjejer som ställer upp, det är ett tecken på att sporten växer också på damsidan. Det blir spännande att tävla i -60 kg den här gången, jag har alltid tävlat i +60 kg innan, så det blir första gången för mig.