rebelz.se

Uppdatering från BJJ VM

Info från BJJ VM:

Söndag
Ida Hansson förlorade mot Hannette i finalen på en flying armbar efter drygt 3 minuter.

Tack Viktor Hansson för informationen.

Lördag
Ida Hansson är i final i Female Adult Brown Middle (Medio) -69 kg efter att ha besegrat Emily Kwok och i andra matchen dominerat och besegrat förra årets världsmästare Hillary Williams!
Mikael Marffy tog silvermedalj i Male Adult Brown Super Heavy (Super-Pesado) -100,5 kg.
Marcus Hultberg från Kaisho tog silvermedalj i Male Juvenile 2 Middle (Médio) – 74 kg.
Alexander Trans (Danmark) tog guldmedlaj i Male Adult Brown Ultra Heavy (Pesadissimo) +100,50 kg och guld i Male Adult Brown Open class (Absoluto).
Ida Hanson förlorade mot Penny Thomas i sin tredje match i Female Adult Brown/Black Open class (Absoluto).

Tack till Anny Hammarsten & Viktor Hansson för informationen.

20110605-110603.jpg
Mikael Marffy tog silver!

Rapport från Ricard Carneborn:

Mikael Marffy, VM silver!!
Micke stod över första omgången och mötte i första matchen James Puopolo som vann VM förra året. James drog guard och svepte Micke ganska direkt och styrde matchen inledningsvis men Micke bytte strategi och ställde sig upp i guarden och snurrade in en fantastiskt snygg figure four footlock och avklappet satt direkt. Vinst och vidare till kvartfinal. Andra matchen vanns med 2-0 efter en passering i slutsekunderna och semifinalen vann Micke på 2st fördelar. I finalen mötte Micke tufft motstånd och efter ett försök på nedtagning så hamnade Micke i motståndarens farliga guard. En arm lite långt fram och sekunden senare åkte Micke på en omaplata rullning som han försökte rulla ur men fastande då ännu mer och fick klappa på ett axellås. Några minuters besvikelse byttes sedan mot silverfirande och en av Sveriges främsta framgångar någonsin i adultklassen.

Martin Janson, öppna, blackbelt adult
Martin Janson och Claes Weyde ställde upp i ett fantastiskt startfält med världens bästa svartbälten alla kategorier och gjorde väldigt bra ifrån sig. Martin fick en stark lite lättare men tight motståndare som spelförstörde Martins rörliga game med en låg tyngdpunkt i halvguard som ledde till poängseger efter en passering.

Claes Weyde, öppna, blackbelt adult
Claes fick en motståndare två viktklasser över sin egen men visade ingen tvekan utan inledde med att svepa jätten för 2 poäng. Claes krigade otroligt bra hela matchen men blev svept och passerad och förlorade på poäng även han.

Martin Janson, -88.3, blackbelt adult
Martin gick i sin viktklass mot Fabiano Junior Le och fick försvara ett elakt knälås försök nästan direkt men tog sig ur och attackerade sedan från botten med triangelförsök. Matchen var mycket jämn och efter svep från båda avgjorde endast 1 fördel till brassen.

Claes Weyde, -82.3, blackbelt adult
Claes mötte William Sales och startade väldigt bra med en double leg som gav 2poäng. Matchen var väldigt jämn med Claes på topp i början tills han blev svept. Claes hade flera bra kastförsök på slutet men lyckades inte innan matchen var slut och det blev förlust på poäng.

IDA HANSSON
Brown/Black belt, Female Absolute
Ida Hansson gick in i den öppna viktklassen med stort självförtroende och vann sina två första matcher mot två stycken svartbälten. I tredje matchen blev det förlust på en strypning mot fixstjärnan Penny Thomas. Otroligt stark insats av Ida i den öppna viktklassen.

I sin egen viktklass vann Ida sina två matcher, semifinalen var mot Hillary Williams. Ida går final imorgon Söndag mot Hanette Quadros!

Pilo Stylin, black belt, -76
Pilo gjorde en stark insats mot Joao Paolo Artuc men förlorade med 2p efter ett svep från Joao.

Gabriel Rosberg, black belt, -53.5
Gabbe kämpade mycket bra och fick matchen dit han ville i butterfly guard men kunde inte svepa japanen Yosuke Homna och var tvungen att chansa på slutet och fastade då i ett armlås i sista minuten.

Tove Södersten, -53.5, brown belt
Tove krigade väldigt bra men fastade tyvärr i ett armlås mot Gezary Matuda.

Omid Azad, -76kg, brunbälte
Omid mötte Collin Murray och inledde bra med att dra guard. Därifrån attackerade Omid bra men blev lite för passiv och till slut passerad och utstrypt från rygg.

Maxine Thylin, -64 kg, lila bälte
Maxine ställdes mot storfavoriten McKenzie Dern i första matchen i den öppna klassen. Maxine inledde bra med ett mycket bättre guardhopp än dagen innan. Maxine attackerade bra från sin tighta guard men McKenzie var cool och svår. Andra halvan av matchen styrdes av McKenzie och hon passerade och låste ut Maxine med en gistrypning.

Imorgon ser vi fram emot Ida och ännu en svenska medalj.

Övriga medaljer jag vet:
Alexander Trans, danmark, VM Guld!! (brunbälte, tungvikt)
Marcus Hultberg från Kaisho, silver i juvenile

Fredag
Info från Anny Hammarsten:
Anny Hammarsten förolorade mot Elizabeth Tran i sin första match. Elizabeth Tran vann viktklassen. Tyvärr förlorade enligt uppgift också Maxine Thylin, Siavash Kijani, Jenny Bergh och Sorin Raduta sin första matcher. Andreas Olsson hade inte hunnit gått någon match när jag fick uppgifterna, men han finns inte med på resultatlistan. Tack Anny för infon.

Info från Ricard Carneborn:
Här kommer en kort rapport från dagen som varit med landslagets utövare. Tyvärr en tuff första dag utan vinster. Har inte jättebra koll på övriga svenskar men det har inte varit några medaljer vad jag vet.

Maxine Thylin, Nacka Dojo, -64kg, lilabälte
Maxine lottades mot Angelica Galvao (fru till Andre Galvao, flerfaldig världsmästare). Maxine fick en dålig start med ett misslyckat guardhopp som resulterade i en öppen guard. Maxine arbetade sig dock in i matchen och attackerade bra från botten men Angelica hade bra försvar och fick istället 2st fördelar för försök till passeringar. Maxine hade riktigt bra chanser på slutet men lyckades inte fullfölja för poäng och de två fördelarna avgjorde till Angelicas fördel som sedan vann samtliga matcher överlägset och blev världsmästarinna.

Anny Hammarsten, Katrineholm BJJ, -53.5 lila bälte
Anny hade lottats mot Elizabeth Tran som var en stark judotjej. Anny blev kastad och kom efter i poäng direkt men kämpade sig in i matchen och skapade två tillfällen för poäng för svep men blev kontrad och förlorade på en gi strypning från rygg.

Andreas Olsson, Hilti BJJ, -82.3, lila bälte
Andreas mötte Tiago Santos som direkt hoppade till djup halvguard. Andreas kontrollerade bra på topp men blev till slut svept och gick direkt på en kimura från botten. Tiago skyddade armen bra och på slutet när Andreas försökte avancera blev han passerad och förlorade på en gi strypning från rygg.

Imorgon lördag blir det spännande då alla våra höggraderade ska upp på mattan tillsammans med övriga världseliten. Martin Janson och Claes Weyde ställer även upp i öppna viktklassen för herrar och Tove, Ida och Maxine på tjejsidan. Senare på dagen startar de individuella viktklasserna och då ska Omid Azad, Gabriel Rosberg, Pilo Stylin och Mikael Marffy upp på mattan.

Nordiska resultat:
Venla Luukkonen från Hilti BJJ Jyväskylä (Finland) tog brons i Female Adult Purple Heavy (Pesado) +74 kg.
Magga Aase förlorade i kvartsfinalen i Female Adult Blue Open class (Absoluto).


Maxines dräkt kontrolleras med Angelica Galvao i bakgrunden

Torsdag

Magga Aase vann guld i Female Adult Blue Light (Leve) -64 kg efter 5 matcher! Även Eirin Nygren tog guld i Female Adult Blue Feather (Pena) -58,5 kg. Både Magga & Eirin tävlar för Frontline (Norge).

Idag tävlar Maxine, Anny och Andreas.

Tack till Ricard C för uppdateringen.

20110603-102155.jpg
BJJ landslaget (Claes, Tove & Gabriel saknas på bilden