rebelz.se

Summering

Träningsveckan i Monte Gordo, Portugal.

Lördag: Packade ihop familjen och flög till Faro. 4 timmar och dotra var exemplarisk. Var lite nervös för hur flygresan skulle gå med en 11-månaders, men allt flöt på riktigt fint förutom en spilld kaffekopp över stolsgrannens bord. Nåja, godkänt!
Vi kom fram vid 19-tiden lokal tid. Bussen till hotellet tog 40 min. Väl där möttes vi upp av mina svärpäron som redan varit på plats ett par veckor. I med mat i magen och välling i ungen och försöka få lite sömn innan det var dags för allvar dagen efter.

Söndag: Cirkelfys med Lidberg. Stationer med en del crossfitinspirerade övningar, och annat. Bra, svettigt pass där man kunde lägga nivån själv rätt bra. Allt ifrån tanter i 60årsåldern till oss ungdomar på plats. Det är ett brett spann av folk på dessa Springtime-resor må jag säga. Allt ifrån ”jag måste nog komma igång med lite träning”-människor till ”träna eller döööö!”-galningar 🙂 På eftermiddan var svärmor barnvakt och jag och sambon stack ut på en liten 3 km-runda. 25 grader och sol, inget att klaga på!

Måndag: ”Fighting” på stranden med Kruth. Thaibox-inspirerat. Lätt träning, för att kolla nivån på klientelet. Samma här, alla möjliga deltagare. Men det var ändå ett bra pass. Mer teknik och ”how to” än fysisk utmattning kan man säga.

Efter det stack jag och sambo ut på en 7 km-tur. Längsta sträckan jag någonsin hade löpt faktisk. I höstas hade jag inte sprungit mer än någon km, men bestämde mig då för att jag skulle ge löpningen en ärlig chans. Och nu när man börjar se framsteg trots en vinter utan alltför mycket löpträning så blir man enormt peppad. Är ju anmäld till New Yorks tjejmil i juni… så det är skönt att det går åt rätt håll!

Tisdag: Thaiboxning med Kruth. Bra instensivt pass. Mycket sparkar och knän mot mits, så där kunde man köra på för kung och fosterland om man så ville. Inne i en apvarm, icke luftkonditionerad liten lokal i hotellets källare. Mums!

Onsdag: ”Maxa formen” med Lidberg. Ett av de sjukaste träningspass jag varit med om! 4 olika delar, med 15-20 övningar i varje del. Utan stopp. Puls puls puls. Efteråt var man nöjd att man överlevt, ungefär. Tungt som fa-an… I like! Efter det var man halvt färdig som artist, och dagen efter skulle det bli åka av så det var läge att vila lite och spara på energin- och kolhydratladda som aldrig förr!

Torsdag: Regn. Första dagen utan kanonväder. Det var dags för ”Bergspasset”. Löpning i sjuuuuuk bergskupering någon halvtimmes bussfärd ut på vischan. Uppe bland apelsinträd, getter och 90-åringar i fallfärdiga ruckel vars föräldrar antagligen var kusiner… i bästa fall. Utbudet inte jättestort på potentiella kavaljéer. Så långt ifrån storstan man kan komma. Ja, ni fattar. Jag skulle hur som helst ge mig på att kuta min första mil. Att jag valde den här terrängen för det är väl lite av en gåta, men jag tänkte bara bita ihop och köra på. Det skulle fanimej gå. Jag och sambon tog sällskap. Vi körde på i 6 min/km-tempo i stort sett hela vägen. Till slut var vi runt. Upp för berg, och ner för dalar och raviner. Regn regn regn. Som blöta katter kom vi i mål efter någon timme. Men vilken känsla! Gryyyyym. Plockade med mig en ”milsten” som minne. Nöjd? Nööööjd.

Fredag: Kände mig förvånansvärt fräsch i kroppen. Blev en 7 km-runda igen. Men efter den började vänster skenben kännas sådär. Så softade ner resten av dagen.

Lördag: Ingen träning. Vi åkte från hotellet på eftermiddagen och flög hem på kvällen… kom hem inatt vid 2-rycket.

 

I helgen har mina träningskamrater på Trosa/Vagnhärad Kampförening och Flow BJJ tävlat på Stockholm Open BJJ. De har slitit med sig alla medaljer de kommit åt verkar det som! GRYMT! Har tittat lite på livestreamen på bjj.tv… skulle också vilja vara med 🙂
20/5 SM I SW.
27/5 Deltävling 2 i Grapplingligan.
Peppen är stor! Kroppen känns stark, flåset är under kontroll. Ska bli så roligt!