rebelz.se

Mörker och D-vitamin

Det börjar bli tydligt att dagarna är kortare nu. När jag kliver upp tidigare för att hinna med en springrunda innan jobbet är det fortfarande mörkt ute och det tar emot att kliva upp ur en varm säng för att gå ut i regnet och springa. Jag är väldigt känslig för den mörka tiden på året och blir mycket tröttare och mer orkeslös. I år kommer känslan extra tidigt, förmodligen på grund av den relativt regniga och dystra sommaren som vi haft. Jag har länge funderat på olika lösningar och strävat efter att åka utomlands vintertid för att bli lite piggare. Det har dock varit svårt att genomföra några vinterresor då det oftast krockat med tävling, jobb och livet i övrigt. Något år har till och med snöstormar satt stopp för reseplanerna.  Även i år hoppas jag på en vinterresa men jag tänker pröva en betydligt smidigare strategi, nämligen D-vitamintillskott. Igår var vi i Göteborg en sväng och tittade då in på MMsports butik på Övre Husargatan. Jag blev ifrågasatt kring mitt D-vitamininköp och säljaren menade att om man inte vet med sig att man har brist på just D-vitamin så behöver man i regel inget tillskott. Tydligen behöver man vistas ute i solen typ en dag per år för att kroppen ska kunna producera tillräckligt mycket D-vitamin för att klara sig ett helt år. Jag har inte undersökt om jag lider brist på vitaminet men jag lider definitivt brist på energi så här års så jag antar för närvarande en arbetstes om att jag har brist på D-vitamin och provar mig fram. Ett överskott av vitaminet verkar inte vara nåt bekymmer så jag kör på i några veckor och ser om det blir nån skillnad. Lite irriterande att säljaren rubbade min så självklara bild av att en burk vitaminer skulle lösa mitt problem men en eloge till honom som inte passade på att sälja på mig en hel pall. Jag återkommer om D-vitaminet. Självklart fick jag en släng av shopoholism när jag väl var på plats och köpte på mig lite mera protein, tejp och annat smått och gott. Misstänker att MMsports är som  tränande människors IKEA. Man ska bara in och köpa ett duschdraperi ni vet men kommer ut med en bl.a. ny soffa, några växter och ett övertrasserat kreditkort. Tur att man har roligt under tiden i alla fall.

Förutom turen till MM hann vi även med ett dop och ett träningspass på Sportlife Almedal. Riktigt schysst gym med mycket hardcoreutrustning, en liten boxningsring och massa Crossfit-leksaker.

Imorgon åker jag på lägerskola och blir borta i tre dagar. Det betyder ingen matta men bra förutsättningar för skogslöpning. Pulsklockan och träningskläderna är packade.

Vi ses på mattan

Diana