rebelz.se

Det blev ett brons :-)

Det blev en kanonbra dag igår. Jag fick tre matcher och kroppen höll för det. Det kändes hur bra som helst. Jag kan inte ens börja beskriva känslan efter första matchen då domaren lyfte min arm och jag insåg att jag skulle hålla för hela turnerningen.

Dagen började egentligen så där. Det är aldrig roligt att titta på matchlistan och inse att man ligger sist. Det innebär en hel dag av sittande i en gympasal, ingen mat och att man blir avslagen långt innan man ska börja ladda för tävling. Helt plötsligt, huxflux kommer någon och säger till mig att de har flyttat upp min klass flera timmar och att det förmodligen bara dröjer en timme till innan vi kör igång. Så jag satte igång. Provvägde mig och insåg att jag hade en viktmarginal, blandade ihop min Vitargo, BCAA och vätskeersättning. Började dricka, stoppade i mig lite lätt mat och körde igång min uppvärmning. Jag håller mig till landslagets uppvärmningsrutin som innebär stegrande intensitet, hög puls och en riktig genomkörare av kroppen. allt för att vara mjuk, varm och framför allt inte behöva använda första matchen för att värma upp utan vara taggad redan från start.

Jag gick min första match mot Hanna Sillen. Det blev en bra match. Större delen av matchen utspelade sig i guard och där Hanna jobbade på passeringar och jag på svep. Jag fick till slut mitt favoritsvep från spiderguard som förde oss till side där jag valde att vänta ut de sista 30 sekunderna. Jag fick mina 2 poäng för svep och det räckte till vinst.

Match nr 2 gick mot Sofia Nordenö. Sofia var stark och väl förberedd. Efter att vi båda inledningsvis försöker dra guard lyckas Sofia till slut komma ner på backen, dock utan att stänga. Jag försöker passera men Sofia parerar på ett bra sätt och stänger snart in mig i en triangel. Jag känner till en början att triangeln inte är så tight och försöker pressa ut min axel för att sen kunna gå runt och escapa men har helt enkelt inte kraft i min trasiga axel för att pressa ut armbågen. Sofia tightar till och jag får klappa.

Förlusten leder till en bronsmatch mot Hanna Sillen igen. Detta då Maria som gått match mot Ida blivit diskad. Min och Hannas match ser ut ungefär som den första. Jag försöker mig på några lapell-stryp från guarden men Hanna försvarar väl. Jag växlar mellan öppen och stängd guard och jobbar på svep men får inte till några riktigt rena poäng.  Det blir två fördelar och det räcker till vinst och en bronspoäng.

För att summera dagen så måste jag säga att jag är supernöjd och stolt över min insats. Jag ser klart och tydligt att det finns förbättringar att göra men med tanke på hur tunga de senaste månaderna har varit och alla motgångar så är bronsmedaljen en fin revansch. Idag blir det vila och besök hos mor och far. I tanken kommer jag blicka tillbaka på gårdagen och mysa. Imorgon börjar jag om med siktet mot London Open.

Avslutningsvis vill jag tacka mina fina sponsorer; MM Sports och Sportlife för all support och uppmuntran, min sambo som står för markservice, min vän Renato för coaching och uppmuntran och för att han alltid vet vad han ska säga för att ta mig ur kniviga situationer på mattan och sist men inte minst min grymma klubb JJK Samurai som fyller mig med energi och gör varje träning och tävling till ett lyckorus. Utan er, ingen medalj. Love you guys!

Vi ses på mattan

Diana