rebelz.se

Pussel

När man har sambo, barn och hus så är livet ett evigt pussel. Den här veckan tycks alla födelsedagar sammanfalla, min guddotter tillika systerdotter samt sambon samt sambons mamma har medfört att måndag, onsdag och torsdag gick förlorat som träningsdagar.

Jag kommer även missa ikväll då det officiella firandet för guddottern tar plats, och man får väl lov att ära rollen som utvald gudfar på bästa sätt genom att medverka… Jag hinner dock ett extra pass klockan 14 idag, förhoppningsvis lite teknikslipning med headcoach Anders Håkansson och Erik som kom trea i SM. Vi har riktigt bra kvalité på klubben just nu på skillsnivån. Man lär sig nya saker på alla träningar.

Det jag gillar med extrapass med mycket rull med få personer, ofta högre graderade, är möjligheten man får att finslipa små detaljer. Senast i söndags var vi tre personer på sparringpasset och det resulterade att jag fick, efter lite småkorrigeringar från tidigare nämnda Anders, mycket enklare att hålla positioner och sköta passeringarna ordentligt. Det märktes efterföljande träning när jag faktiskt kom förbi ganska snyggt på många utan att behöva kriga för mycket. Det var också den typ av sparring jag intensifierade när jag var i slutet på mitt vitbälte när jag sparrades med ett eller två lilabälten ganska ofta nere i bunkern. Det gav en skjuts i utvecklingen, kan man lugnt säga.

Det är väl på något sätt också charmen med sporten, att det är en så teknisk bredd på allting vilket gör att små detaljer betyder oerhört mycket på vad utgången blir positioner och scrambles efteråt.

Nästa vecka börjar jag utbilda mig till golvläggare. Det har varit en osäker höst med jobbyten och mycket annat som satt psykologiska käppar, såväl som fysiska förhinder, för tränandet och som också sätter spår i tävlandet. Jag hoppas bara det går att landa i alla förändringar som skett på det privata planet till våren vilket gör att tävlandet kan komma igång igen. Idag är jag i en situation socialt som gör att jag inte vet om jag kan komma på träningen imorgon. Det är en skitsituation, å andra sidan är jag tjugotvå år gammal och det här är ett halvår. Lite struktur och rutin på livet kommer skapa en trygghet som gör att jag kan avancera i idrotten jag älskar också.

Rulla lugnt!