rebelz.se

Lite påfyllning i skafferiet

Igår fick jag höstens laddning av kosttillskott från MMsports. Det är svårt att inte bli förväntansfull när man får paket även när man redan vet vad lådan innehåller. Jag läste en bok om kosttillskott häromdagen som gav mig några aha-upplevelser och en ide om hur jag ska kunna förbättra mitt näringsintag. Jag är ganska återhållsam med kosttillskott mest för att jag verkligen tror på att riktig mat är den rätta vägen men jag förstår också att det nästan är omöjligt att få i sig rätt mängd av rätt saker om man inte lägger till några väl valda tillskott därför har jag tänkt om lite nu.
Varje år får jag kämpa för att ta mig igenom hösten och vintern. Jag påverkas väldigt mycket av att det blir mörkt, kallt och rått och upplever nästan en personlighetsförändring under dessa månader. I år har jag bestämt mig för att prova lite olika kosttillskott som sägs öka skärpan och minska nedstämdhet som jag ofta upplever under årets mörkare perioder. Jag började ta D-vitamin för ett tag sen och har kanske inte upplevt någon jätteskillnad ännu. Handen på hjärtat så skall jag väl medge att jag oftare glömt än tagit tillskottet så jag kan egentligen inte utvärdera effekten ännu. Jag ska fortsätta med mitt D-vitamin men jag ska också lägga till rosenrot och bli bättre på Omega-3. Förhoppningen är så klart att jag ska slippa vara så trött och sur fram tills solen kommmer tillbaka i april. Jag återkommer om effekt.

Förutom ovanstående så har jag också bestämt mig för att bearbeta min rädsla för kolhydrater. Mitt stora problem är att få i mig bränsle innan BJJ-passen. Passen ligger ofta direkt efter jobbet och för att få i mig riktig mat skulle jag behöva äta middag kl 15. Det käns inte riktigt bra. Äter jag för nära inpå passet så blir det tungt att träna. Därför kommer jag lägga till ett tillskott av Vitargo tillsammans med min BCAA-XX. Kombinationen har fungerat bra på tävling så nu lägger jag till det på mina vanliga pass för att förhoppningsvis kunna öka intensiteten inför säsongens sista tävling. Jag kommer också prova CLA i samband med måltider för att förhoppningsvis boosta fettförbränningen och äntligen stabilisera min kroppsvikt en gång för alla.  Enligt Paulúns metastudie skall CLA vara ett grymt tillskott just för att optimera förbrukning av fettreserver. Dessutom har det anti-inflammatorisk och anti-oxidant verkan. Jag har minst sagt höga förväntningar på dessa små genomskinliga kapslar och känner mig rätt förväntansfull inför resultaten.

 

 Vi ses på mattan

Diana

 

ps. kolla in grymmaste kosttillskottsbutiken på www.mmsports.se