rebelz.se

Media och SW

Vart vill vi se submission wrestling om 20 år?

Min dröm är att om 20 år när jag kommer ner till mitt jobb, jag jobbar på ett stålverk, så säger gubbarna att ”fan också att vi jobbar i helgen dom ska ju visa SW VM på Tv, vi har ju så stora medaljchanser nu när X är tillbaka från skadan”.

Det jag menar är alltså att SW ska vara lika spridd och känd som andra ”stora” idrotter tex hockey och fotboll. Ja jag vet jag skrev ju det, en dröm 🙂

Hur kan vi nå dit ?

Jag vet faktiskt inte hur man bygger upp media intresset för en sport det borde vara enklare att bygga med tanke på vilka stora framgångar vi har. Ett första steg från vår sida, alltså aktiva, ledare osv är att försöka synas så mycket det bara går, överallt hela tiden. Syns man inte finns man inte har nån sagt nångång.

Jag tror många tänker lite negativt att det är väl ingen som vill läsa, höra och se den här idrotten, oftast bara närmast sörjande men nånstans lär man börja. Få ner föräldrarna till klubbarna, skriv till tidningar om både stora och små händelser.

Jag antar att det inte finns speciellt mycket pengar i förbundet men nån liten summa borde avsättas till att profilera sporten.

MMA/SW gruppen på SBKK

Tävlade på Nevertap Asia på Tiger muay thai