rebelz.se

2013 here we go!!!

Hallå och gott nytt år!!!

Så var det dags att summera förra året lite och att blicka in i 2013, möjligheterna, målen och planerna. Dock har jag fått lära mig att man kan planera hur mycket man vill och man tror att man kommer att hamna på ett visst ställe men livet är inte alltid så förutsägbart som man tänkt sig så jag en del av min plan i år är att jag ska vara prepared to be suprised. Men om allt nu skulle gå enligt plan så vore det inte helt fel heller =)

Innan jag avslöjar årets planer vill jag dock reflektera lite över året som gått. 2012 tävlade jag för första gången i -58 och jag har äntligen hittat rätt vitklass för mig, märkte att min kropp har relativt lätt för att gå ner, efter första vitknedgången kände jag att jag hör hemma i en lättare vitklass och tävlingresultaten kände jag mig glad över. Jag lyckades uppnå alla mina tävlingsmål förutom på två tävlingar. Em och VM är två av mina stora mål 2013 och jag tänker ge allt jag har på båda dessa tävlingar. Längtar redan.

2012 innehöll en riktigt lång träningsresa där jag tävlade mycket men framför allt utvecklades mycket. Jag fick helt sjukt bra träning och jag är så glad att jag har haft möjligheten att resa som jag gjort. Det är svårt att vara borta från vänner, familj och min klubb så länge men resan var definitivt värd det. Tänker göra samma resa i år igen, är dock mer förberedd i år och vet mer vad jag kan vänta mig när jag är där borta. Just nu när det är så mörkt här så längtar jag verkligen efter San Diego.

Något som 2012 bjöd på var mer träning och tävling utan dräkt, jag tog guld på No gi EM och tänkte försvara det 2013, denna gång blir det dock i Italien istället för England tack och lov. Har alltid velat åka till italien, mest för maten men även för att få se lite av landet. Alla som nånsin åkt till ett annat land bara för att tävla vet att man varken får se något av landet eller får smaka nåt gott eftersom att man bara är där tävlingsdagarna och man bantar så pasta kan man ju bara drömma om. Så om jag kan tänker jag stanna kvar en vecka i italien och bara äta och turista som en vanlig människa. No gi EM är i slutet av juni så det passar perfekt. Hoppas verkligen att jag kan åka, tävla och göra min italienturistdröm sann.

På Nacka Dojo händer det otroligt myckket nästa år, hösten 2012 fick vi ju en vattenskada och har hållt till i tillfälliga lokaler som nu äntligen ska bli permanenta och som kommer att bli ett helt nytt sorts träningscenter, med grymt utbud av olika kampsorter och stryketräning. Det kommer att bli ett grymt år för Nacka Dojo känner jag på mig och det gläder mig in i hjärtat. För tillfället är jag dock i uppsala och får in träning inför EM. Avslutade förra året genom att så mitt genom personbästa i marklyft och nu i veckan ska jag se om inte kan starta det nya året med ännu ett pers i marklyft. Känner mig riktigt stark nu i sista veckan på maxstryrkeperioden. Grym känsla.

Hade även förmånen att vara med på ett bjjseminarium med Pedro Duarte här i uppsala och fick lära mig en hel del små knep och tricks, försöker ta in allt sånt nu in i min sparring för att bli mer och mer allsidig. Mål för 2013  är att utveckla allsidigheten mer och mer. En önskedröm för 2013 är att åka tillbaka till brasilien, men detta är mest en dröm. Fokus på tävlingarna, träningsresa till SD och att försörja mig och mitt sportande. Det är inte alltid det lättaste men if its worth having its worth fighting for.

Förresten checka in grymmaste hemsidan till den uppdaterade och moderna klubben Nacka Dojo här http://www.nackadojo.com/

För att sammanfatta det här inlägget, år 2012 bjöd på många erfarenheter, många bra en del mindre bra. Jag lärde mig mycket, hittade min rätta viktklass, uppnådde många mål men inte mitt största mål. Blev mer självständig. Blivit friare genom att ta uppehåll från skolan för att fokusera på bjjn. Men nu vill jag ha 2013 och jag tänker ge mitt allt, utnyttja alla fina nya möjligheter och uppskatta lärdomarna. Vi börjar med terminstart på Nacka, kommer bli grymt och därefter EM. Längtar!!

Peace out!!!