rebelz.se

Nytt år, nya tag

Det är nu en vecka sen jag kom hem från min 3 veckor långa semester i Mexico och semester är precis vad det har varit. Jag har hunnit med några löpturer och lite styrketräning men egentligen ingen träning som är värd att nämna. Vid ett tillfälle inföll planeterna och omständigheterna rätt så jag fick möjlighet att hälsa på en Gracie Barra klubb i Playa del Carmen och tillfredställa två veckor gammalt brottningssug. Det var en liten klubb med ett tiotal tränande och jag blev otroligt väl mottagen. Då det var väldigt spridd nivå på deltagarrna blev det också väldigt grundläggande teknikgenomgång men det gjorde inget. Man får alltid med sig nån ny liten detalj som är användbar ooch det viktigaste är att man får rulla ju.

Det har nästan tagit en vecka att bli människa efter resan. Jetlagen har slagit hårt den här gången och jag har märkt att jag vart knäppare än vanligt. Till exempel råkade jag äta upp min lunch till frukost i fredag. Sömnen har också varit av varierad kvalitet och det är först efter den här helgen som jag känner mig som människa igen.

Vad gäller träning så är det just nu full fokus på EM i Lissabon om knappt 3 veckor. Jag kommer få ligga i dessa veckor med att få ordning på vikten. Jag har 2.5 kg att ta på lika många veckor och jag ska INTE basta den här tävlingen utan ha ordning på vikten redan när jag åker hemifrån har jag bestämt. Till min hjälp har jag fått ett par nya förbränningspreparat från MM sports som jag kommer skriva lite mera om i ett annat inlägg. Jag har använt dem i några dagar redan och märker att de kommer att ge mig bra skjuts i viktminskningen. Jag kommer också minska på styrketräningen till förmån för förbränningsträning och den styrketräning jag utför skall vara högintensiv och ganska lätt.

Den stora skillnaden med den här EM-uppladdningen är att jag har en engagerad tränare som faktiskt tänker EM-satsning med träningsuppläggen dessa veckor. Tidigare har jag fått sköta min egen träningsplanering. Det är väldigt skönt att komma till träningen och bara göra som man blir tillsagd. I love it! Jag kommer även skriva mer om vad vi gör på mattan dessa sista veckor. Det är också roligt att vi är fyra tävlande från klubben. Det blir en helt annan stämning om man är ett gäng som ska iväg och många fler på klubben engagerar sig för att hjälpa oss att komma i rätt stämning och bli så bra vi kan bli. Det är riktigt roligt att gå till träningarna nu. En annan grej som är roligt med EM är att det snart är dags för landslagsläger. Till helgen bär det av till Stockholm och Nya Nacka Dojo där vi i 2 dagar kommer bli drillade av coach Rickard Carneborn. Det ska bli jättekul att träffa alla andra som ska till EM och verkligen pressa sig till det yttersta igen. Jag kommer även skriva mera om det när det blir dags.

 

En liten bild från Gracie Barra P.D.C.

 

Vi ses på mattan

Diana