rebelz.se

Dietbubbla

hej alla
VM närmar sig med stormsteg och som de flesta vet vid det här laget så har jag fått plats i VM-truppen i -64. Detta innebär att jag otalt behöver tappa 7 kilo för att nå målvikten 62. Jag har nog inte vägt så lite sen högstadiet och till en början så kändes tanken på att tappa drygt 10% av min kroppsvikt lite övermäktig. Samtidigt existerade inte alternativet att tacka nej på grund av vikt. Jag började fundera och planera och insåg ganska fort att jag skulle behöva lite hjälp på traven. Tidigare svårigheter jag upplevt när jag gått på egenkonstruerade dieter var att våga äta så mycket som jag behöver samt lägga måltider och mängd rätt i förhållande till mina träningspass. Jag tycker själv att jag är ganska kunnig när det kommer till mat, träning osv men jag kände att mina kunskaper kanske inte räcker för att göra den här viktnedgången så bra som möjligt. Det handlar ju inte bara om att tappa vikten. Jag behöver ju vara frisk och kunna träna under tiden också. Beslutet att arbeta med en dietist igenom den här processen var kanske det bästa jag gjort. Tack vare min sponsor MM sports så fick jag tag på en dietist som dessutom var riktigt duktig på idrottsnutrition och som själv tränar och tävlar på hög nivå i en annan sport. Hon förstod verkligen vad jag behövde och skapade en måltidsplanering utifrån den mat jag vanligtvis äter och andra dagliga rutiner. Planen är enkel att följa och ger utrymme för mycket variation även om det är nolltolerans för fusk och ätdagar osv. Kort sagt så består min kosthållning just nu av magra proteinkällor, mycket grönsaker, en del goda kolhydrater och praktiska mellanmål.
Jag är pigg och mätt trots att jag lever på ca 1900kcal och tränar 2 pass om dagen. Jag har varken varit skadad eller förkyld sen jag startade dieten för 4 veckor sen och resultatet hittills är -2.5 kilo. Fortsätter utvecklingen i den här takten så kommer jag nå mitt mål på 62 kilo innan den slutet på maj. En annan fördel med dietisten är att jag inte behöver ta några beslut själv. Hon sköter allt räknande och planering. Jag gör bara som jag blir tillsagd och äter fantastiskt god och fräsch mat. Jag förväntar mig att dieten kommer bli hårdare framöver men än så länge njuter jag av varenda en av mina 1900 kalorier och försöker inte tänka på det som komma skall.
Jag har hittills i mitt liv aldrig satt upp ett mål som jag inte uppnått och den här viktnedgången kommer inte bli nåt annorlunda.

Vi ses på mattan
Diana