rebelz.se

Dietbubbla forts.

Nu har det gått fem veckor på min diet. Vecka 5 är faktiskt första veckan som jag på riktigt känt av att jag är på diet. Jag har varit trött, hungrig och ganska sur en hel del av tiden. Jag skulle gissa att det här till stor del beror på att jag skruvat upp förbränningsträningen nu. Jag är ute och springer mycket och jag har även återupptagit mina morgonpromenader. Något som jag tycker är obeskrivligt tråkigt men jag orkar inte och ska inte springa varje dag och dessutom är promenaderna ett bra sätt att få igång den stela gamla kroppen på morgonen. P3s morgonpass är helt klart en motivationshöjare också så det går bra.
Jag märker också av dieten på så sätt att jag inte riktigt orkar hålla den höga intensiteten som jag vill hålla igenom hela BJJ-passen. Hos oss är BJJ-träningen ganska så traditionellt uppbyggd med ca20 minuter uppvärmning, 40 minuter teknik och 40-60 minuter sparrring. Jag försöker köra på alllt jag orkar i början och verkligen hålla ångan uppe de första bytena. När jag sen känner att jag inte orkar så kliver jag av mattan eller teknikrullar med någon som är lite lättare. Jag tycker att det här sättet funkar bra för då lär jag mig att jobba trots tröttheten ochh jag får ut så mycket det går av träningen även om det blir något kortare pass.
Vad gäller själva vikten så har vågen tyvärr stått still den här veckan. Jag märker dock att kroppen känns lite hårdare och att kläderna sitter lite lösare. Jag vet sen tidigare att siffrorna ibland står still även om kroppen blir mindre. Det är svårt att inte bli lite nojjig när man kämpar och sliter och inte får omedelbar utdelning men jag har bra stöd från min dietist som med jämna mellanrum påminner mig om att ta det lugnt och koppla av. På onsdag ska jag ta en vilodag och es om det får vikten att lossna lite. Ibland krävs det inte mer än lite vila.
Den här veckan kommer vi även ta bort yttterligare 250 kcal från kostschemat ooch därmed landar jag på ca 1700kcal. Nu blir det tuffft på riktigt men det är bara 6 veckor kvar så det ska inte vara några problem.

Vi ses på mattan

Diana