rebelz.se

No place like home

Nu har jag varit hemma i några dagar. Jag kom hem lördag natt och efter en lååååång flygresa med endast små förseningar från London (så klart) var det skönt att ha svensk mark under fötterna och framför allt att få sova i sin egen säng. Jag gjorde ett snabbt stop i Lund hos min kusin som hjälpt till med skjuts till och från flygplatsen och det första jag gjorde där var att försöka dränka mig under vattenkranen. JAG ÄLSKAR SVENSKT VATTEN. Jag dricker sällan något annat än vatten och efter två veckor utomlands balanserade jag på gränsen till galenskap efter all koffeinläsk och plastflaskesmaksatt vatten. Bläää. Så en liten uppmaning till alla: var rädda om vår fantastiska natur och världens godaste vatten.
Här hemma har jag mötts av ett underbart sommarväder och glada klubbkamrater. Redan i söndags, trots jetlag, trötthet och allmän förvirring var jag tillbaka på Samurais mattor och det var jättekul att träffa alla klubbkamrater, få tusen kramar och klappar på axeln. Det gav verkligen bränsle till en mycket tidsförvirrad kropp och på något sätt kände jag där och då att VM är över för i år. Nu börjar vi om. ”Back to the lab again”.
Nästa satsning är SM och jag måste erkänna att det känns lite jobbigt att ladda om till det framför allt med tanke på att det känns som ett ganska löst sammanhängande arrangemang. Det är ganska dåligt med info och det finns inte ens en hemsida uppe. Jag hoppas verkligen att SM inte blir en sån där tävling där man får en medalj för att man var snäll och dök upp. SM borde vara en prioriterad tävling för alla oss som tycker att det är viktigt att Svensk BJJ utvecklas och även om man inte är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna så borde man om möjligt ställa upp om inte annat så för att stötta tävlingen. Jag hoppas hoppas verkligen att det blir en grym tävling.
Denna vecka är skolavslutningsvecka i Jönköping vilket innebär mycket nattjobb för mig. Mycket nattjobb innebär utebliven BJJ-träning tyvärr då tiderna krockar. Därför har jag valt att ta lite återhämtningsvecka samt påbörja min uppbyggnadsträning lite lätt. Jag kommer köra några lugna, längre joggturer på ganska plant underlag, bana in mitt nya styrkeprogram som bestå av 2 baspass, ett bålpass och en uthållighetscirkel. Dessutom kommer jag köra lite lätt BJJ, fast bara ett par pass. Mest för underhållningens skull. Nästa vecka växlar jag upp igen i några veckor inför SM. Jag kommer skriva mer exakt om alla träningsdetaljer längre fram.
Nu ska jag ut och jogga i regnet.

Vi ses på mattan

Diana