rebelz.se

Yamasaki startar projektet Not Just Boys Fun

Not_Just_Boys_Fun

Yamasaki Academy i Göteborg med Pilo Stylin i spetsen har startat ett projekt vars mål är att få fler tjejer att prova BJJ. Projektet heter Not Just Boys Fun. Följande information om projektet har skickats till GrapplingBloggen.

Yamasaki Academy Göteborg presenterar projektet Not Just Boys Fun, en satsning på att locka fler tjejer att prova på Brasiliansk jiu-jitsu.

I Sverige är endast 18 % av alla BJJ-utövare tjejer och då är ändå den allmänna uppfattningen att vi har ganska gott om tjejer på BJJ-mattorna i Sverige i jämförelse med resten av världen. Googlar man lite snabbt på BJJ-bilder ser man mest bilder på män och på flera av de bilder man hittar på tjejer så är de lättklädda iförda bikinis i utmanande positioner. Även på tävlingsmattan är tjejerna åsidosatta, det saknas öppna klasser för vissa bälten och på IBJJFs Pro League saknas helt klasser för kvinnor.

Positivt är att det finns många duktiga tjejer. Bland svenskar är de absolut mest framgångsrika utövarna tjejer med Ida Hansson och Janni Larsson i spetsen. Därför tycker vi att det är hög tid att tjejerna får lite mer uppmärksamhet. Not Just Boys Fun är ett projekt för att öka antalet tjejer som tränar BJJ samt synliggöra och bekräfta de som redan tränar och tävlar. Genom detta initiativ hoppas Yamasaki Academy Göteborg bidra till en positiv förändring även i andra föreningar och att fler tjejer får upp ögonen för BJJ.

Projektet är delvis finansierat av bidrag från Idrottslyftet via Svenska Budo & Kampsportförbundet och genomförs i samarbete med SISU Idrottsutbildarna.

Besök projektet:
hemsida: www.notjustboysfun.se
Facebook: https://www.facebook.com/BJJnotjustboysfun
Instagram: #bjjnotjustboysfun