rebelz.se

Ursäkta röran… jag bygger om :-)

Det var minst sagt länge sen jag skrev ett inlägg. Det beror på många olika saker men framför allt att jag faktiskt inte har så mycket att skriva. Jag inser mer och mer att jag inte är någon BJJ-nörd i egentlig mening. Missförstå mig inte nu, jag älskar BJJ men jag är ingen BJJ-nörd som jag kan anse att man kanske behöver vara för att hålla engrapplingblogg fräsch och intressant under en längre tid. Jag följer inte BJJ-tävlingar såvida ingen jag känner och gillar är med. Jag har inte koll på alla kändisar och jag tycker det är relativt tråkigt att sitta en hel söndag på ett VM och titta på svartbälten, inte för att de inte är intressanta utan för att jag efter 40 minuter inte längre har fokus nog att veta vad det är jag tittar på. Så eftersom jag inte är någon BJJ-nörd av den kalibern jag anser att jag borde vara har jag bestämt mig för att skriva mina inlägg glesare. Jag överväger starkt att starta nån egen form av blogg igen där jag kan skriva om saker som jag är mer insatt i men jag har inte riktigt bestämt mig för vilken form än så jag skjuter på det tills jag har en bra idé.
Så vad har hänt sen sist?
Sommaren har kommit och gått, jag har avverkat ett otal träningstimmar, jag har blivit med företag och jag har börjat studera igen.
Vad gäller träningen så känns det fantastiskt. Sommaren bestod av en tio veckor lång uppbyggnadsperiod där jag verkligen ökat i styrka och tagit ut mig till illamående nästan varje pass. Under den här perioden har jag samtidigt känt mig rätt så fet och trög på mattan och det har sitt varför. Tränar man tungt är det svårt att vara snabb. Dessutom har jag gått upp nästan alla kilon jag gick ner inför VM. I det här fallet har det var bra för en hel del av det har varit bra kilon men det är tråkigt att behöva justera vikt inför tävlingen igen. Jag hade lite tankar på att försöka hålla mig i -64 och känna på den viktklassen men jag inser att min kropp inte mår bra där. 16% fett är inget att eftersträva om man är tjej. I alla fall inte på lång sikt. Så nu är jag stark, tjock och glad igen 🙂
För ca 7 veckor lämnade jag den tunga styrketräningen och började jobba mer med uthållighet och explosivitet och det var en riktigt tung övergång till att börja med. Mjölksyra av guds nåde kan man sammanfatta det som men efter bara några veckor kände jag hur kroppen blev bättre på att hantera mjölksyran och jag känner väldigt tydligt hur jag blir både starkare och snabbare på mattan. För er som harvar på gymmet år ut och år in med samma typ av träning kan jag verkligen rekommendera periodisering av träningen. Man märker skillnad på alla plan.
Vad gäller BJJ-utvecklingen i sommar så har jag haft en ganska lång period där jag bara jobbat på att hitta glädjen i att rulla och lära mig nya saker. Många pass har jag vart tröttare i hjärnan än i kroppen. Jag är verkligen obeskrivligt tacksam över att ha en tränare vars kunskap och engagemang verkar outsinlig och som verkligen kan analysera och hitta ens svagheter. Största anledningen till att jag ser fram emot helgens tävling är faktiskt för att se hur mycket jag utvecklats sen förra året.

förutom all träning så har jag som sagt också startat ett företag. Än så länge är det bara pappersarbetet som är färdigt och min tanke är att starta igång verksamheten lite efter årsskiftet. Under tiden har jag också börjat plugga näringslära vilket är väldigt mycket mera spännande än jag först trodde. Jag kommer skriva mer om både företaget och studierna längre fram.

Nu får jag tacka för mig eftersom jag och min tränare ska till Norrahammar snart och gästträna på en liten JiuJitsuklubb där snart.
Jag vill också passa på att önska alla svenska grappler ett stort lycka till i London denna helg. Vi ses på andra sidan pölen. KICK ASS

Vi ses på mattan
DIana