rebelz.se

Gästträning och Fitnessfestival

Jag sitter just nu på E4an i en buss från Stockholm. Jag ska hem, packa om min väska på parkeringen på centralstationen eftersom jag inte hinner åka hem. Min supersnälla och världsbästa sambo kommer med lite kläder och annat som jag behöver för att tillbringa en helg i Göteborg. Det enda jag kan säga om min planeringsförmåga är att jag är glad att jag inte är en rockstjärna på turné. Att göra så här nån gång då och då är helt okej men jag hade aldrig stått ut med att leva så här.
Jag ska till Göteborg för att jobba på Fitnessfestivalen som går av stapeln imorgon och håller på till söndag eftermiddag på Svenska mässan. Jag kommer att arbeta i MMsports monter hela helgen och jag ser fram emot det jättemycket. Dels för att jag älskar att jobba på mässor, träffa folk, sälja produkter och bara träffa vänner och bekanta och utbyta erfarenheter men också för att fitnessfestivalen ger så mycket inspiration till att boosta träningen i vintermörkret. Jag såg på personallistan att Frida Wallberg också kommer jobba för MMsports vilket gör mig lite extra glad över att få vara en i teamet. Jag hoppas tillfälle ges att få lära känna henne lite bättre. Hon har verkligen gjort en resa under hösten här. Jag ser också fram emot att träffa folket bakom Nordic Wellness som ju också är en sponsor till mig. Dem träffar jag alldeles för sällan så det ska bli roligt att få summera året och höra om vad som händer på NW framåt. Nordic Wellness monter brukar vara en gigantisk lekplats där fitnessintresserade föräldrar kan dumpa av sina barn på barnpassning och njuta av mässan i lugn och ro. Jag kan inte låta bli att snegla lite avundsjukt på den där hoppborgen och drömma om brottning 🙂
Om ni är på Fitnessfestivalen, kom gärna förbi oss på MM och säg hej eller gå och spontanbrottas lite i Nordic Wellness hoppborg.

Som jag skrev inledningsvis är jag precis på väg hem från Stockholm. Jag har varit däruppe på en cannabiskonferens för mitt jobb. Eftersom konferensen var förlagd på Norrmalm så insåg jag också att det skulle ges möjlighet till lite BJJ-träning på Viva Zapata, en klubb som jag velat besöka i många år men inte riktigt fått tillfälle till. Så min vana trogen slängde jag ner en gi i packningen (en gi tar ju ingen plats som en klok man en gång sa). Efter att ha irrat bort mig först i tunnelbanan (bara å konstatera att jag är och kommer alltid å vara en bonntös) och sen på Stockholm Stadion hittade jag en anonym liten trädörr i en tegelmur som påminde mycket om en entré till en tomteverkstad med en inbjudande liten julkrans på dörren. Efter en lång korridor, ett omklädningsrum, ytterligare en korridor, en trappa, sen ännu en korridor, en stängd dörr och en skarp sväng hittade jag till slut in på mattan, endast 20 minuter försenad och med något förhöjd puls. Jag blev varmt mottagen med ett ”kliv in på mattan för guds skull, här är vi fullständigt informella” av mr Waldo Zapata himself. Det bjöds på en teknikträning i form av mycket stygga armbars från stängd guard (något jag aldrig kör annars med mina stumpiga, korta taxben). Otroligt nyttigt med många fina detaljer som jag ser att jag kan tillämpa i andra situationer också. Efter teknikträningen blev det typ 30 minuter rull. Först en kortis med Arash som är ett grymt lilabälte med ett finfint skägg och så sista typ 20 minuterna (som kändes som 5) med Waldo himself. Asskönt å köra ett riktigt långt byte när man rullar första gången. Det tar trots allt en stund att fatta vad den andra håller på med. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om Waldo annat än åk till sthlm och rulla med honom. Det är värt resan. Riktigt roligt och flowigt och han verkar verkligen ääääälska armlås. Om min tränare Paul gillar omoplatas så gillar Waldo armlåsen typ 10 gånger mer.
Det som också slår mig är att det är så sjukt roligt att gästträna på andra ställen. Oavsett om man känner människorna som tränar på klubben väl, flyktigt eller inte alls så är man en i gänget i samma stund som man knyter på sig bältet. Waldos klubb är inget undantag. Jag kommer definitivt att rulla där igen så fort tillfälle ges.

Any way…. träna hårt och lev väl

Vi ses på mattan… Eller på svenska mässan

Diana