rebelz.se

Carneborns rapport nr 2 från BJJ VM 2014

Idag tävlade följande från landslaget:
Andreas Gustafsson (JJK Samurai)
David Dotzsky (Haga Kampsportsförening)
Tommy Karlsson (JJK Samurai)
Maxine Thylin (Nacka Dojo)
Janni Larsson (Arte Suave)
Robson Barbosa (Haga Kampsportsförening)
David Lejenäs (Hilti BJJ)

Först ut var David Dotzsky (Haga Kampsportsförening) som vann sin första match och VM började bra denna dag. Tyvärr fick David se sig besegrad i match nr av på ett armlås.

Andreas Gustafsson (JJK Samurai) vann snyggt på ett knälås i sin första match. Andra matchen mot Mike Carbulito blev en tuff historia som Andreas förlorade med 2 poäng och drömmen om VM guld tog slut för denna gången.

Tommy Karlsson (JJK Samurai) var laddad och startade bra och var nära att avgöra på en ett axellås i första minuten men blev lite ivrig på lås och tappade mycket poäng innan han fick ge sig på en strypning.

Maxine Thylin (Nacka Dojo) som varit i USA i te månader inför VM var taggad och fick den första matchen precis där hon ville och avslutade den med ett armlås. I andra matchen väntade Eirin Nygren från Norge. Maxine och Eirin har mötts många gånger och tyvärr var Eirin steget före även denna gång och Maxine förlorade på poäng.

Janni Larsson (Arte Suave) vann sin första match i den öppna klassen och allt såg bra ut för Janni. I semifinalen i sin pool ställdes hon mot Beatriz Mesquita som är flerfaldig VM 1:a. Janni krigade bra men fick ge sig på ett armlås. Janni skadade armen i det tillfället och VM såg ovisst ut ett tag. Janni tog smärtstillande och bet ihop. Vann den första matchen i sin viktklass med en arm, fortsatte i samma stil och slog Sophia Drysdale och är nu i final mot Vanessa Olivera do Nascimento. Finalerna går på söndag em LA tid.

Robson Barbosa (Haga Kampsportsförening) vann sin första match på poäng. I den andra matchen mötte Robson legendaren Ruben Charles ”Cobrinha”, flerfaldig världsmästare. Robson gjorde en mycket bra match och tog poäng på Cobrinha men när slutsignalen ljöd stod Cobrinha som segrare.

David Lejenäs (Hilti BJJ) gjorde en mycket stark insats mot Jonatas Novaes do Nascimento. David hamnade i ett underläge med 5-0 men gav sig aldrig och hotade med flera bra försök under matchen men förlorade på poäng.

Landslaget_BJJ_VM_2014