rebelz.se

Inför Sub016

Nu på söndag är det dags för årets första tävling, Sub016 i Eskilstuna. Det blir min andra resa till staden efter decembers upplaga av samma tävling. Förhoppningsvis går det lika bra den här gången..

Veckans träning har åtminstone gått bra; jag känner mig i nuläget förvisso väldigt sliten vilket jag alltid är såhär ett par dagar innan tävling. Jag har tränat varje dag sedan i söndags och därpå även börjat med ett nytt fysprogram. Idag och imorgon blir de sista två passen för veckan. Lördag planerar jag inte på att göra något annat än att ligga i soffan, äta och gå ut med hundarna. På så sätt hinner jag återhämta mig både fysiskt och psykiskt från sex hårda dagar av träning samtidigt som det på söndag inte känns främmande att gå ut på mattan. Ju mer jag tränar desto bekvämare blir jag och att vara bekväm är åtminstone för mig det viktigaste för att prestera under den press en tävling innebär.

Ett annat syfte med att jag trappat upp träningsbördan på senare tid är att jag inom ett par veckor siktar på att vänja mig vid sex pass i veckan och på så sätt ta mitt game till nästa nivå. Kroppen lär sig snabbt och värken kommer minska inom en relativt snar framtid, det är jag säker på.

Ett problem jag stött på i och med det ökade antalet pass är att energin inte riktigt finns där i slutet av ett par dagars hård träning. Jag kan inte riktigt prestera på hundra procent vilket förvisso kan vara något positivt då det är viktigt att lära sig att jobba igenom utmattning. Samtidigt vill jag ha möjligheten att testa nya saker när jag tränar och det blir oerhört jobbigt att lyckas med en ny passering eller få in en ny ingång till triangeln med låg energi. Som sagt, det handlar om tid. Så småningom kommer jag inte ha några problem med sex pass i veckan och när det händer kommer jag kunna bli bättre snabbare än förut. Tålamod..