rebelz.se

Lycka

Det går framåt med knät, rejält framåt. I tisdags körde jag mitt första riktiga hela BJJ-pass sen november. Jag var med på allt, inklusive sparringen. Det var dock inget min sjukgymnast godkänt och han blev kanske inte överlycklig när jag berättade det, även om han var väldigt glad över att det faktiskt funkade. Jag har varit glad hela veckan efter det. Och nu har jag utökat mitt rehabprogram med nya övningar. Jag fortsätter blanda tung styrka för benen med balans och stabilitetsövningar. Jag känner mig väldigt bra i knät, det är bara smärtan som finns då jag klämmer ihop benet till max, som då jag sitter på knäna i stängd guard till exempel. Men det kan bli kvar länge.
Nu vågar jag mer och mer satsa på att tävla under våren!
I övrigt är det full fart på gymmet fortfarande. Jag hängde uppe i Umeå i ett par veckor och då blev det gym på världens bästa IKSU. Jag är glad att jag tog tag i styrketräningen och kom igång och det går fort framåt. Det är en fantastisk känsla att känna sig starkare för varje dag som går.
Idag börjar också en viktminskningsperiod. Det är verkligen inte många kilon det handlar om men jag har lagt på mig ca 3 kg sen skadan och de vill jag ha bort i god tid innan första tävlingen. Så nu kör jag med kost- och träningsdagbok för att gå ner 2 kg på 4 veckor. Det kommer förhoppningsvis gå snabbare än så men jag tycker om att göra viktminskning långsamt så jag inte behöver gå hungrig. Vi kör en gemensam satsning här hemma i kollektivet på att äta nyttigt och sluta med raffinerat socker. Det känns bra!

Ha det fint och njut av träningen!