rebelz.se

Materialsport

Jag har förmågan att förvandla allt till en materialsport, så även Jiu Jitsu och som vi alla vet är det viktigaste med fighting att se bra ut när man gör det.

Nu har julhelgen, mellandagarna och nyår sprungit förbi, det har resulterat i en mystjockhet och, för min egna del, alldeles för lite träning. På något sätt känns det ändå helt okej, mitt sug för grappling har fått växa sig otroligt jäkla stort. Jag längtar verkligen till att kliva upp på mattan igen och bittert få känna hur jobbigt BJJ är efter nån veckas uppehåll!

Med tid off från träning så finns det istället tid att tänka på tekniker och träning, men också helt andra (mindre viktiga) aspekter – t.ex. nya träningsgrejer. Efter att ha öppnat både julstrumpa och alla paket under två julgranar märkte jag att det inte blev en enda träningspinal i år. Det kan ses som en sublim hint om att någon (eller några) tycker att jag har för mycket såna grejer, men det lämnar ändå utrymme till att kanske investera i lite nya grejer under året. Därför har jag, mest på skoj för min egen skull, plitat ihop en imaginär (och försenad) önskelista till Tomten på grejer som jag önskar mig av mig själv under året. Om det är någon som är på jakt efter något att bränna julpengarna från Mormor och Morfar på så uppmuntras ni absolut att finna inspiration – sanna mina ord, min Berimbolo är så lam så att jag kan inte ens säga att jag har en egen, men på mattan tycker jag ändå att jag har en uppenbar känsla för stil.

För enkelhetens skull delar jag upp listan i två listor som redovisas på två olika inlägg, en gi och en nogi.

Gi

Tatami ”Estilo 5.0”

Tatami estilo5.0blue-3-

Jag har 4.0:an och det är overall min favoritgi. Den är väldigt skön att brottas i och proportionsmässigt passar den min kropp väldigt bra, detta har resulterat i att min gamla 4.0 börjar se lite battle-scarred ut (vilket i och för sig kan vara ganska coolt). Utseendemässigt har Tatami steppat upp ett steg med de nya kittlande färgkombinationerna svart/svart, vit/vit och vit/camo. Eftersom jag bara läst positiva recensioner av Tatami Estilo 5.0 och har väldigt goda erfarenheter av 4.0:an kommer den nu högst upp på listan över de jiu jitsu-dräkter jag skulle vilja ha just nu. Om jag köper en ny gi imorgon så kommer det till 86,34% säkerhet vara en Tatami Estilo 5.0! Finns i mycket stort urval av färger och storlekar på rebelz.se

 

Progress ”Be the Change”

progress be the change gi

Enligt de flesta regelverk så får man inte tävla i ”Be the Change” från det brittiska märket Progress. Jag bryr mig inte.

Jag vet inte huruvida den håller hög teknisk klass eller om den bara är snygg. Jag bryr mig inte.

”Be the Change” är hur cool som helst. Den kommer därför tvåa på min lista! Den finns att hitta på progressjj.co.uk

 Scramble ”The Godfather”

godfather-scramble gi

Världshistoriens bästa filmserie (och del 1 och 2 hör även hemma på top 5 för världens bästa filmer helt på egen hand!) finns nu som Jiu Jitsu-gi. Till råga på allt är den producerad av alltid lika coola Scramble. Är man inte bäst så får man ha coolast grejer, och med den här på så går det att argumentera i din fördel! Finns att hitta på scramblestuff.com och rebelz.se

Meerkatsu ”Orchid Dragon”

Meerkatsu orchid dragon

Den brittiske BJJ-konstnären Meerkatsu är känd för sina djurmotiv i sina designsamarbeten med några av de största BJJ-märkena. Han släppte ganska nyligen sin tredje gi på sitt eget  brand och han han har valt att kalla den ”Orchid Dragon”. Efter en snabb okulärbesiktning ser man att denna gi är blå, vilket är trevligt då han tidigare släppt en svart (som tog slut överallt innan jag hann lägga vantarna på den) samt en vit. Trots sin stora kreativitet så har Meerkatsu (som tur är, kanske) varit ganska konservativ med designen, det som sticker ut mest är den ganska stora broderade draken på ena benet, annars har han hållit den ganska clean. Se bara hur nöjda de där två på bilden är! Finns att hitta på meerkatsu.com

Strike Fightwear ”SF1”

SF1 byxaSF1 jacka

Strike Fightwear har släppt ett par gis, bl.a. tillsammans med Meerkatsu som nämns tidigare, men jag tycker att det är i och med SF1 som de verkligen sätter sig på kartan när det gäller snygga (och inte för dyra) Jiu Jitsu-dräkter. Jag är dålig på vita dräkter, men SF1 skulle jag mer än gärna ha som fin ”gåbort”-dräkt och bara ta fram till tävlingar eller andra speciella tillfällen! Finns att hitta på strikefightwear.com

Shoyoroll ”Clear Skies”

s-l300

Shoyoroll har länge varit the shit när det gäller coola limited edition-dräkter. De har lyckats etablera sig så att arketypen av en skön BJJ-utövare rockar Shoyoroll och har blivit ofantligt populära vilket har resulterat i att vi 1) kunde se Felix Herngren i en Shoyoroll på bästa sändningstid förra veckan, 2) ser många av topputövarna representera märket samt 3) att det skapats en galen andrahandsmarknad på dräkterna.

Som sagt är jag inte helt kompis med vita dräkter, men med det sagt så skulle jag mer än gärna ha en Clear Skies som ”gåbort”-dräkt och jag har förstått att det fortfarande finns en bunt kvar här i Sverige. Skynda att fynda (eller investera… eller spendera… eller hur man kan uttrycka det).