rebelz.se

Två matcher klara för Polaris Pro 3 i april, med rykten om fler

En av sportens mest spännande och fartfyllda galor är lite mindre än två månader bort och trots rykten om ett riktigt supermöte får vi i dagsläget nöja oss med de två matcherna som redan är klara för Polaris Pro 3. 

Polaris Pro Invitational stannar kvar i Storbritannien och reser för sin tredje gala till den engelska staden Poole två timmar utanför London den andra april. En utförlig guide inför galan kommer upp här på Grapplingbloggen.se när den närmar sig, men det betyder inte att vi inte kan börja dregla över vad som lovar att bli en underhållande tillställning redan nu.

Två matcher är officiella och det handlar om två av sportens största namn i de lägre viktklasserna som kommer vara på plats i Poole om två månader. För er som inte är bekanta med Polaris rekommenderas organisationens Youtube-sida där man bland annat hittar höjdpunkter från de två tidigare galorna. Nog om det, låt oss titta närmare på vad vi har att se fram emot.

12650977_541561512687115_9178689960683263662_n

Först ut, Joao Miyao mot Yukinori Sasa. Som ett av sportens största namn, och med ett guld från årets Europeans i ryggen, är det alltid roligt att se namnet Miyao när det vankas BJJ-tävling. För motståndet står den meriterade japanen som bland annat vunnit Worlds som brunbälte och tagit brons i både Pan Am:s och Worlds som svart.

12647442_542576729252260_2797290963738531715_n

För att vara helt ärlig skulle jag personligen hellre se Gianni Grippo mot Joao men man kan ju inte få allt här i livet. Sen möts de två med jämna mellanrum ändå så det är inget att gräma sig över.

Hursomhelst så blir Bruno Frazatto en tuff match för Grippo. Väldigt tuff. Brasilianaren omnämns inte som en av sin tids främsta grapplers utan anledning – bland de största bedrifterna hittas bland annat guld i Pan Am:s, Europeans och de brasilianska ADCC-kvalen samt ett silver i Worlds, allt som svartbälte. Grippo återvänder å sin sida till Polaris för en andra gång efter att ha dragit ut Tom Barlow med en heel hook senast det begav sig. Det återstår att se om han lyckas igen.

Så till ett väldigt intressant rykte kring Polaris 3. För er som minns AJ Agazarms galna match mot Dan Strauss på Polaris 2 kommer ni även ihåg att AJ utmanade Keenan Cornelius omedelbart efteråt. Inget är bekräftat ännu men enligt uppgifter jobbar man för att få till supermatchen de två emellan vilket verkligen har potential att bli något alldeles extra. Om inget annat kan man ju alltid drömma…