rebelz.se

Bråwlis – en kul och lättsam start på tävlingshösten

En skön lördag spenderades i Rålambshovsparken i helgen där Berserk MMA anordnade en utomhustävling som sparkade igång en intensiv höst på allra bästa sätt.  

Det kändes nästan som om det var menat att lyckas – den första fina dagen på hela veckan, en förvånansvärt stor samling grapplers och gott om underhållande matcher.

Den första av förhoppningsvis flera upplagor av Bråwlis var en härlig upplevelse med andra ord. Det var tänkt att vara en avslappnad ”skojtävling” och kändes som just det. Även fast man bjöd på finfina priser för vinnarna var det mer som en öppen matta ute i solen än en tävling.

De 57 deltagare fick alla gå mellan fyra till sex matcher vilket resulterade i sammanlagt 142 matcher (!) i Rålambshovsparken i lördags. 19 klubbar representerades på mattorna som fanns utlagda på gräset vilket måste ses som en lyckad debut för Berserk MMA:s fina initiativ. Ett stort tack riktas till er, till alla deltagare och de förundrade småbarnsfamiljerna, pensionärerna och ungdomarna som vid en eller annan tidpunkt under dagen stannade till och försökte lista ut vad som pågick.

14063939_1225385010837578_4112765564914392867_n

Nu drar en intensiv tävlingshöst igång på riktigt med tävlingar nästan varje helg framöver, närmast i Södertälje nu på lördag. Bråwlis var ett alldeles utmärkt slut på sommaren och start på hösten – vi tog vara på en av de sista riktigt sköna dagarna, umgicks med vänner, tävlade, vann, förlorade och viktigast av allt hade vi kul. Precis så som det ska vara att hålla på med grappling.

Samtliga vinnare från helgens Bråwlis som allihopa lämnade Rålis med priser i form av rashguards, shorts och annat fint:

-62 Damer: Paulina Brinck från Team Gringo.
+62 Damer: Martina Gramenius från Prana/Checkmat.
-68 Herrar: Denniz Löfgren Hasyilmaz från Hilti BJJ.
-69 Herrar: Arash Lessan Toussi från Hilti BJJ.
-71 Herrar: Jonas Kei, Prana och Patricio Fernandez från Etunarollers / Hilti BJJ.
-76 Herrar: Zelimhan Zubayraev från HC3 Kramfos.
-81 Herrar: Daniel Gordin från Hilti Västerås.
-86 Herrar: Christopher Jeanpier Basauri Corrales från Nacka Dojo.
-93 Herrar: Hannes Åström från Pancrase.
+93 Herrar: Daniel Gustafsson från Berserk MMA