rebelz.se

Svenska Cupen 2 – en liten tävling som visar på något stort

Svenska Cupen 2 må ha varit en liten tävling men lockade ändå några av Sveriges bästa grapplers till Norrköping i lördags. 

En enstaka matta var utlagd på Yong-Gi Taekwondos lokaler på Nygatan 63 i Norrköping i helgen, där den andra upplagan av Svenska Cupen ägde rum. Ett relativt litet antal tävlande hade tagit sig an resan från runtom landet men lyckades ändå tillsammans få till en riktigt underhållande lördagsförmiddag i den lilla småstaden söder om Stockholm.

Det bjöds på gott om avslut men en ovanligt stor del av matcherna avgjordes på poäng i helgen, åtminstone enligt den standard vi är vana vid vad gäller svenska SW-tävlingar. Snarare än att vara något negativt och tecken på tråkiga matcher, säkra stilar och så vidare talar det faktumet för något annat, något väldigt positivt. Nivån var väldigt hög i Norrköping och det var jämna matcher mellan välbekanta såväl som tuffa motståndare. Många hade mötts förut, vissa möttes för första gången men en sak hade nästintill alla som deltog i Svenska Cupen 2 gemensamt – samtliga håller en hög nivå på mattan.

När två duktiga grapplers möts kan det vara svårt att få till ett avslut, i synnerhet inom loppet av sex minuter. Tiden nästan flyger förbi när man är på mattan. De flesta jagade avslutet men lyckades helt enkelt inte få till det, som sagt visar det på den höga nivån vi börjar få på vår svenska SW-scen och inget annat.

Svenska SW-förbundet har gjort en rejäl satsning de senaste två åren och den börjar löna sig. Det finns gott om tävlingar året runt och landslagsplatserna som står på spel i SM och Svenska Cupen är åtråvärda för många. Det dröjer nog inte länge förrän SW-scenen är i klass med BJJ-scenen med tanke på alla de duktiga brottare och MMA-fighters som fått upp ögonen för Jiu Jitsu med alla dessa SW-tävlingar som poppar upp landet över. För att inte glömma bort oss renodlade grapplers som älskar SW såväl som BJJ och alla andra typer av grappling!