rebelz.se

Intervju: Amir Albazi efter BJJ VM 2010


Amir tog hem guldmedaljen i klassen blue belt juvenile feather på BJJ VM.

Vad hade du för förväntningar inför tävlingen?
Jag hade stora förväntningar på mig själv. Vi har tränat jättehårt de sista tre veckorna på ett CheckMat läger i Los Angeles. Jag visste att jag hade stor chans att vinna eftersom jag kände att jag var i mitt livs bästa form inför tävlingen.

Berätta om din matcher.
Tyvärr så fick jag inte alla mina matcher filmade men jag ska berätta vad jag kommer ihåg. Första matchen mötte jag en kille från Peninsula BJJ, en klubb i USA. Jag drog guard, svepte honom och passera och vann med 5-0. Andra matchen mötte jag en kille från Alliance. Jag passerade honom och tog ryggen, så jag vann den matchen också på poäng. I tredje matchen (semifinal)  mötte jag en fristilsbrottare som kör på Yamasaki Academy. Han var snabbare än de andra men jag drog guard och drog ut honom på en triangel . Fjärde matchen (finalen) var den mest händelserika och den kommer jag inte så mycket ihåg från men jag ska försöka berätta lite. Innan matchen så såg jag att han var mycket vig och att han gillade spela guard. Så när matchen börja hoppade jag guard först. Han försökte passera men kom in i min halvguard där jag fick in ett svep. Jag hamnade på topp men han började blöda från näsan så matchen blev stoppad en liten stund. Vi började om från stående igen. Jag hoppar för stängd guard och han skulle precis dyka så han dyker i min guard och domaren ger han två poäng för det. Helt jävla dumt men jag forsätter att spela underifrån. Jag ligger under i advantegs så jag börjar jobba för svep. Får in ett svep och hamnar på topp men han ställer sig upp. Jag hoppar guard igen, får in ett svep och får mina poäng. Det står nu 4-2 och jag leder. Försöker passera hans guard men det är nästan omöjligt för att han var så vig . Han lyckas också svepa mig från spider guard men jag lyckas ställa mig upp så han får bara en advantage. Plötsligt börjar han blöda från näsan igen och matchen blir stoppad. Jag kollade klockan och det var 1 minut kvar. När vi börjar köra från stående igen försöker han att dyka på mig.  Plötsligt händer samma sak igen, jag hoppar guard och han dyker. Jag ser hur domaren vill ge 2 poäng, så jag vänder upp på mage och försöker ställa mig upp men han hoppar på min rygg och försöker stoppa in hookarna. Jag tar bort en hook och lyckas hamna utanför mattan. Vi går in i mitten av mattan och jag ser att klockan visar 15 sekunder. Det var de längsta 15 sekunderna i mitt liv, men jag lyckades skydda mig från resten av hans attacker och jag tog ner honom under de sista sekunderna innan jag vann matchen.

Hur upplevde du stämningen på tävlingen?
Det var bra stämning på tävling och allt var mycket bra anordnat. Jag fick träffa nya människor och fick lära mig mycket om hur tävlingarna fungerar utomlands.

Vem coachade dig?
Alan ”finfou” do Nascimento som är min BJJ tränare. Jag vill tacka honom jättemycket för allt stöd och coachning. Utan honom skulle jag inte kunna sätta upp smarta strategier för att vinna matcherna, särskilt i finalen.