rebelz.se

Inför SW SM 2010: Martin Hedenbergh


Martin Hedenbergh tävlar för Conde BJJ.

I vilken viktklass kommer du ställa upp i?

Jag har faktiskt inte bestämt mig ännu, men det lutar åt -67 kg.

Hur många är ni från Gladius som kommer ställa upp i SM?
Jag vet inte hur många från Gladius MMA som ställer upp på SM, hoppas att det blir ett gäng. Men i år så tävlar jag för Conde bjj, och som nystartad klubb så blir det bara jag därifrån.

Hur har ditt träningsupplägg sett ut den senaste tiden nu inför SM och senare EM?
Blev sjuk efter VM med influensa och förkylning som höll i sig i en månad och strax efteråt fick jag problem med ryggen vilket gjorde att jag knappt tränade alls under ca två månader. Min kondition har inte varit på topp efter detta och jag har sprungit lite och försökt att träna bjj så mycket som möjligt efter att skadan lagt sig. Håller på och startar en egen klubb (Conde bjj) på centrala Hisingen på nya fightercentret som heter House of champions. Detta tar mycket tid och energi, men är också väldigt roligt. Nu har jag semester och hinner därför med att träna mera. Har börjat rulla utan gi förra veckan, och försöker få in så mycket rull jag hinner nu. Min kondition börjar bli bättre och självkänslan lika så. Skall på träningslägret med landslaget i helgen och skall se till att fortsätta att få in flera timmars rull varje dag. Har goda träningskamrater och Marcello Yougi kommer också att träna med mig och finslipa detaljer.  Just nu fokuserar jag på Sport Accord games i Kina som är i början av september, därefter lägger jag fokus på SM.

Vad tror du om dina chanser att försvara guldmedaljen från förra året?
Det är alltid svårt att uttala sig kring utgången av stora prestigefyllda tävlingar. Mycket beror ju på dagsformen och motståndet. Hoppas att man håller sig frisk och skadefri innan bara. Skall göra mitt bästa för att försvara guldet

Vilka förväntningar har du på årets SM arrangemang?
Har inga direkta förväntningar av SM arrangemanget, hoppas att det blir en trevlig tävling.