rebelz.se

Inför SW SM 2010: Omid Azad


Omid Azad tävlar för Hilti Stockholm.

I vilken viktklass kommer du ställa upp?
-67kg.

Har du gjort något speciellt träningsupplägg den senaste tiden med tanke på SW SM?
Jag har cyklat mycket för att rehabilitera knäna, där diverse skador har spökat senaste åren. Så dagligen ca 40-50 km. Sen har jag försökt löpträna i alla fall 1 gång i veckan.  Det är svårt och få ihop tiden med jobb, fina vädret och extra passen :o). Gymma blir det inget av utan bara bjj-pass och ett och annat sw-pass, ca 4 pass rull i veckan.

Kommer du köra med gi som vanligt?
Om jag kör med gi eller inte måste jag vänta och se tills tävlingsdagen. Beror på dagsskicket. Jag vill inte avslöja för mycket så att andra tävlanden får möjlighet och förbereda sig. Men visst kan det hända att jag dyker upp med dräkt, precis som förra året.


Du hade snabbaste submission (16 sek) förra året, något du planerar att försöka slå i år?
Jag försöker alltid få ett så snabbt lås som möjligt… även om det leder till att jag själv ibland får klappa rekordsnabbt. Men det vore fint och göra om det hela, kanske snabbare.

Hur många är det från Hilti Stockholm som kommer ställa upp?
Det är några stycken som ska köra. Men jag tror att det verkliga antalet är något mindre än de som säger att de ska köra. Så är det alltid. Folk skadar sig, blir sjuka mm. Men det blir nog ett gäng med gamla veteraner. En och annan svartbälte och ca 15-20 personer till från Hilti Stockholm.

Vilka förväntningar har du på årets SM arrangemang?
Förväntningarna från min sida är rätt höga. Jag vet att de kommer lyckas bättre än föregående års arrangörer, även om arrangemanget förra året var rätt bra. Åke med sitt team har väldigt bra och rätt sorts kompetenser som behövs för att arrangera en sådan tävling. Förhoppningsvis så kommer det och finnas domare från de större teamen. Jag vet att det kommer bli väldigt bra. De tekniska kunskaperna finns samt de organisatoriska och klaffar de ihop som de brukar göra när Åke får hålla i trådarna då blir det grymt.