rebelz.se

Inför SW SM 2010: Yoel Grundemark


Yoel Grundemark tävlar för VBC/Liljeholmens BJJ & MMA.

I vilken viktklass kommer du ställa upp i på SM?

Jag planerar att ställa upp i -79 i år. Jag brukar normalt gå i -85 men har alltid varit ganska lätt i den viktklassen. I och med att jag skulle åka till Vegas för American Nationals och Las Vegas Open och bestämt mig för att köra i medium viktklassen så tänkte jag försöka hålla mig där och testa det även till SM. Men vi får väl se om jag lyckas. Semester och USA är en dålig kombination för att hålla formen har jag märkt… 🙂

Är det fler från Liljeholmens BJJ & MMA som kommer ställa upp att tävla på SM?
Ärligt talat har jag riktigt dålig koll. Jag vet att det var många som pratade om att tävla SM, både från Liljeholmen och VBC. Jag misstänker att det blir åtminstone 5-6st från Liljeholmen som kommer och minst lika många från VBC. Om allt går som det ska så kommer det nog några tjejer från VBC och ska köra och det ska bli väldigt roligt! Det behövs mer tjejer som kör.
Hur har träningsupplägget sett ut den senaste tiden, har du anpassat träningen för just SM?
Som jag nämnde så har jag precis kört American Nationals och Las Vegas Open så träningen har i första hand varit anpassad for de tävlingarna. Jag körde en ganska hård diet och var i kroppsligt riktigt bra form inför dessa tävlingar. Tiden på mattan var i första hand sparring när jag inte instruerade och fysen blev mycket tabata intervaller, 20 sek jobb, 10 sek aktiv vila under 8 min och sen olika antal ronder. Testade att köra en del roddmaskin och det verkar att ha funkat helt ok, skippade alla backintervaller den har gången då min kropp inte riktigt vill vara med om det just nu. Men SM har ju funnits med i tankarna och eftersom jag inte är mer skadad nu så tänkte jag köra även det. Nu blev det semester efter American Nationals och Las Vegas Open och möjligheterna till matttid är klart begränsad sa jag försöker hålla mig i någorlunda form under vistelsen här och typ ”vila” mig i form inför SM. Har aldrig testat något sådant tidigare så det kan bli spännande hur det fungerar.

Vilka förväntningar har du på årets SM arrangemang?
Jag har egentligen inte så mycket förväntningar, men jag tror att det kommer bli en bra arrangerad tävling då Hilti Uppsala har visat vid flera tillfällen att de kan arrangera bra tävlingar. Jag hoppas att de kan ”hypa” tävlingen lite grann, få in lite extra grejer som gör att SM skiljer sig mot en vanlig tävling. Lite mer publikvänlig och kanske lite mer show. Jag tror att om man vill att SW ska kunna växa mer så kan det behövas att personer som inte är grapplingnördar kan tänka sig att komma och titta och förhoppningsvis kan gå därifrån och säga ”Det här var ju coolt, det här vill jag testa själv/ se mer av” eller liknande.