rebelz.se

Inför SW SM: Tove Södersten


Tove Södersten tävlar för Prana Jiu Jitsu i -60kg.

Hur känns det att ställa upp i SW SM?
Jag ser fram emot det! Det ska verkligen bli roligt att tävla hemma, det har jag inte gjort sedan Scandinavian Open 2008! Jag vill ställa upp i fler tävlingar i Sverige framöver.

Det är många fler tjejer som ställer upp i år än i fjol. Vad tror du är orsaken?
För att det finns mer tjejer nu. Sporten växer och i och med också antalet tjejer, jag hoppas att det bara fortsätter. Till den här tävlingen är det totalt 21 tjejer, så många har nog aldrig ställt upp i en svensk grapplingtävling tidigare.

Hur har träningen sett ut senaste tiden? Har du kört mycket NoGi?
Jag har tränat 5-10 pass i veckan under sommaren och vi hade besök av Victor Hugo Do Nascimento som har varit hos oss tidigare. Det är alltid utvecklande att träffa nya utövare. Prana är huvudsakligen en gi-klubb, men inför denna tävling har vi kört en månad utan gi. Förra veckan har jag och min tränare tagit upp styrketräningen igen efter en liten paus över sommaren.

Vilka förväntningar har du på dig själv?
Tävlandet ger mig drivkraft att vilja bli bättre och pressa mig mer ytterligare. Varje gång jag går igenom förberedelser och matcher lär jag mig så enormt mycket och man kan aldrig förutspå något, så varje tävling är sin egen. Jag förväntar mig att jag ska prestera mitt bästa och att jag ska få ny energi till att träna mer. Detta samt att skaka av mig förlusten mot Barretto från Mundials i juni.