rebelz.se

”…den där mustiga judotjejen…”

Hej och välkomna kära läsare! Det är jag som är Sara och som kommer att blogga här på Grapplingbloggen, vilket ska bli riktigt kul!

Jag har tränat BJJ/SW sedan hösten 2009 och har numera blått bälte i BJJ.

Tränat har jag nog gjort så länge jag kan minnas. Jag har provat på allt från friidrott, simning och balett, till ridning, tennis och segling. Sporter som innebar att man var en del av ett lag eller innehöll någon form av boll var jag aldrig intresserad av, förmodligen mest för att det inte var någonting jag var bra på. 

Just kampsportens värld kom jag i kontakt med när jag var tolv och en kille i klassen tränade judo. Jag tyckte det lät kul och hängde på en gång. Efter det var jag frälst och tränade judo till och från under en åttaårs period. Tyvärr blev jag väl aldrig riktigt bra, vilket gjorde att jag ledsnade lite. Dessutom var jag bäst i mattan och tyckte den delen av gamet var roligast, men i judo fokuserar man allt mindre på den biten och istället mer på det stående. När jag flyttade till Linköping sommaren 2009, hade jag hört talas lite om BJJ och tänkte att det verkade passa mig perfekt. Började träna på Kampsportscentret i Linköping och stormtrivdes; människorna, träningen- allt! Kom naturligt i kontakt med SW vilket jag tycker är minst lika kul.

De flesta skulle nog beskriva mig som en riktig tävlingsmänniska. Jag tror aldrig jag skulle kunna träna utan att tävla, för mig går det hand i hand; man tränar för att tävla och tävlar för att man tränar.