rebelz.se

Inför BJJ SM 2010: Andreas Olsson


Andreas Olsson tävlar för Hilti Stockholm och har lila bälte i BJJ.

Hur har träningen sett ut den senaste tiden?
Jag brukar träna sex dagar i veckan och har även gjort det den senaste tiden. Vanligtvis blir det BJJ & SW på Hilti under veckodagarna, brottningsinspirerad SW på BK Athén under helgen, löpning till och från arbetet en gång i veckan och två pass kettlebells i veckan på morgonen innan jobbet. Inför SM i SW så tränade jag mer utan gi och nu under hösten så har det blivit fler pass med gi. Hilti satsade mycket på SM i SW och har även satsat på SM i BJJ, bland annat så har vi varit på träningsläger i Åbo i Finland.

Vad tycker du om att lila-, brun- och svartbältes klasserna har slagits ihop till en klass?
Det är väldigt bra. Det ger mer legitimitet åt den som vinner respektive viktklass. I många BJJ-tävlingar så har det varit lite väl många olika klasser. Jag tycker det är bättre att man slår ihop flera klasser, speciellt bältesklasserna, så att man får gå fler matcher.

Vilka förväntningar har du på dig själv?
Jag ser det mest som en rolig grej. Det är kul att man får vara med i det första SM som någonsin arrangeras i brasiliansk jiu-jitsu och det är kul att se att sporten växer i Sverige.

Vad skulle en bra placering på det första svenska mästerskapet i BJJ betyda för dig?
Det skulle vara otroligt kul att ta medalj på SM! Men jag tror att chansen att jag står på prispallen i SM i BJJ är väldigt liten, närmast obefintlig. Vinner jag en match i SM så blir jag glad.

Vilka förväntningar har du på arrangemanget?
Jag tror att det kommer att bli väldigt bra och jag tycker även att arrangörerna ska ha en stor eloge som tar på sig uppgiften att arrangera det första svenska mästerskapet i BJJ.