rebelz.se

Intervju: Ida Hansson efter European Open 2011


Ida Hansson tog guld på på IBJJF European Open Jiu-Jitsu Championship 2011.

Hur upplevde du motståndet i middle brun- & svartbältesklassen?

Jag ställde upp i den ”lätta” klassen, om man nu kan kalla en brun- & svartbältesklass för lätt. Det var inga av de stora världsstjärnorna i min klass. Jag kände mig väl förberedd även om jag inte har tränat helt optimalt nu den sista månaden på grund av skolan och pluggandet, men har jag tränat mycket hela förra året. De andra två tjejerna jag mötte var också brunbälten och jag kände mig stark i förhållande till dem så det kändes riktigt bra.

Vilka förväntningar hade du på dig själv inför tävlingen?
Jag ställde upp förra året också och det var min första tävling som brunbälte och då fick jag ett silver och ett brons. Så i år var jag sugen på revansch. Vi har haft träning två gånger om dagen sen i mitten av december och även om jag inte var 100 % förberedd inför den här tävlingen så hoppades jag ändå på att det skulle gå bra.

Kan du berätta om din väg till guldet?
Jag hade bara två matcher eftersom vi var fyra tjejer i min klass. Första matchen var mot en tjej som heter Christina Jentsch. Jag har haft lite problem med mitt knä sista veckorna så jag vågade inte köra på toppen som jag annars brukar göra. Så för första gången i min karriär hoppade jag guard och lyckas svepa henne, tar nästan ryggen men lyckas inte etablera positionen tillräckligt länge för att få poäng. Vi kommer upp och jag sveper igen och passerar guarden och vinner på poäng.

Finalen var mot Priscilla Prandini, en annan tjej från Checkmat i Sao Paolo. Den matchen kan ni se på video här nedanför:

httpv://www.youtube.com/watch?v=rlilFyYpcEU

Hur ser tävlingssäsongen ut för dig i år?
EM var bara första tävlingen på en lång säsong. Jag har bestämt mig för att ta en sabbatstermin i skolan för att kunna satsa 100 % på BJJ:n. Nästa tävlingarna blir kval till World Pro BJJ i Polen nästa helg och förhoppningsvis kommer jag med till Abu Dhabi senare i vår. Jag kommer även att ställa upp i ADCC-kvalet i Finland senare i år. I april kommer jag att åka till Brasilien för att förbereda mig för Brasiliero och Mundials.