rebelz.se

Intervju: Sebastian Brosche efter European Open 2011


Sebastians första match i den öppna viktklassen.

Kände du att du hade stora förväntningar på dig att ta guld på European Open?

Klurig fråga det, andras förväntningar var guld. För mig så ligger inte fokus på prestation och resultat utan genomförandet och jiu-jitsun och kampen. Jag räknade med att göra mitt bästa och vinna varje match.

Hur har uppladdningen inför tävlingen sett ut?
9 veckor sparring i Brasilien och lugn träning över julen och 3 veckor hård träning i Oslo. Jag kunde vart mycket bättre förberedd, men jag satsar allt krut på World Pro och VM i juni.

Kan du berätta om dina matcher som ledde fram till guldet?
Gameplanen var att passera guard, stanna i leverage, avsluta. Blev svept flera gånger, men det var jag inställd på eftersom kondisen ej var på topp. Jag lät matcherna hända och satte inte hårt mot hårt, det är jag nöjd med. Behöver träna mer på grundläggande svep och guardpasseringar, såg i svartbältesklasserna att det är det som ofta avgör en match.

Vad har du för planer framöver?
Hitta balans mellan träning och jobb. Sponsring i BJJ känns som utopi, så utmaningen är att fixa fram cash nog till resorna. World Pro som går den 15 april blir grymt. Formen ska vara på topp då! Att åka till Danmark och träna med Arte Suave ett tag vore riktigt skoj med.