rebelz.se

Intervju: Mikael Marffy efter European Open 2011


Mikaels guldmedalj från brown belt master open.

I en tidigare intervju nämnde du att ett av dina mål var att vinna European Open som brunbälte, hur känns det nu när det målet är uppnått?
Jag är självklart väldigt glad. Nu har jag vunnit EM i Jiu-Jitsu i blått, lila och brunt bälte. Kan jag vinna som svartbälte blir jag en så kallad regnbågsmästare (om man vinner ett mästerskap i alla bältes kategorier). Det finns det inte många av i världen, så det är mitt EM mål för framtiden inom Jiu-Jitsu.

Kan du berätta om dina matcher?
Där var 44st anmälda i den öppna klassen för masters så det var ett tufft startfält.
Vinst 1, walkover
Vinst 2, mot Holland (vinnaren i -1ookg) (5-0)
Vinst 3, och kvartsfinal mot Portugal (7-0)
Vinst 4, och semifinal mot Brasilien (submission)
Vinst 5, och final mot Tyskland (vinnaren i -94kg) (7-0)

Är guld som brunbälte i VM nästa mål?
Under våren ligger min fokus på Jiu-Jitsu. Mitt mål för året är precis som du säger, att vinna VM som brunbälte. Mitt tävlingsschema ser ut såhär fram tills sommaren:
Februari 12: World Pro Trials (Polen, Warszawa).
Februari 19-20: Danish Open (Hilleröd, Danmark).
Mars 26: World Pro Trials (London, Storbritannien).
April 14-16: World Pro Finals (Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten).
Maj 7-8: Judo SM (Varberg) .
Juni 2-5: VM (Los Angeles, USA).

Vad gäller Submission Wrestling så blir det endast om det passar in i mitt schema. Fokus ligger på Jiu-Jitsu VM och därför kommer jag att träna så mycket som möjligt med gi (Judo & Jiu-Jitsu).

Något nytt om när din MMA debut kan bli?
Vad gäller MMA så kommer min fokus att ligga på att göra en debut till hösten. Efter Jiu-Jitsu VM i juni så blir det MMA i sommar och höst med fokus på att göra min proffs debut till hösten. Men det hänger på hur träningen går och om Omar Bouiche anser att jag är redo för det. Det är svårt eftersom det går bra inom grapplingen och jag gillar att fokusera på en sak för att bli så bra som möjligt på det. Men jag saknar MMA träningen och med största sannolikhet så blir det fokus på MMA efter Jiu-Jitsu VM som sagt.