rebelz.se

Hilti BJJ storsatsar i Stockholm

Här kommer en pressrelease från Hilti Stockholm.

Hilti Stockholm, en av Sveriges första kampsportsklubbar inom Brasiliansk Jiu-Jitsu, Submission Wrestling och Mixed Martial Arts, investerar i nya och större lokaler i Stockholm.  Den nya träningsanläggningen omfattar 600 kvadratmeter yta och ligger lättillgängligt i Årsta i direkt anslutning till tvärbana och pendeltågsstationen Årstaberg, sex minuter från centralstationen.

Den nya lokalen kommer att skapa de förutsättningar vi behöver för att vidareutveckla vår verksamhet. Vi upplever ett oerhört tryck och efterfrågan att få träna hos oss och vi har de senaste åren fått begränsa antalet medlemmar säger Peder Söderlind, föreningens ordförande.

Nu har vi nått en punkt där våra lokaler har blivit för små. För att vi som klubb och våra medlemmar skall kunna nå sin fulla potential satsar vi därför på att flytta till en stor lokal med högt i tak och fönster som ger ett bra ljusinsläpp.

Den nya lokalen ligger lättillgängligt med pendeltågsstation och tvärbanestation Årstaberg ca 40 meter från lokalen och med Essingeleden och Södra Länken som sammanstrålar just runt knuten, vilket gör att medlemmar från alla delar av Stockholm lätt kan komma till och från träningen. Det finns gott om gratis parkeringsplatser på gatan utanför för dom som kommer med bil. Med 400 kvadratmeter matta, boxningsring och planer på en MMA-bur kan vi hålla en hög nivå inom alla delar av vårt utövande. Detta gör att vi även kan specialisera vår verksamhet och låta individer växa efter sina förutsättningar. Visionen är att skapa norra Europas BJJ/SW/MMA centrum.

Intresset för våra träningsläger är mycket stort och fighters från hela Europa reser till oss för att delta. Behovet av att skaffa en större lokal har funnits i flera år men det är först nu som tiden är inne för att ta detta steg. Idag har vi stabilitet i träning, organisation och målbild berättar Altan Celik som är en av det trettiotal tränare som engagerar sig ideellt i föreningen.

Stockholms Stad har varit mycket behjälpliga och ser värdet i vår kontaktyta mot stockholmsungdomar inom segmentet kampsport.  Det finns en brist på tillgång till idrottsanläggningar i Stockholm och det ligger i Stadens intresse att stötta ideella föreningar som vår. Det har under hela förberedelsetiden varit ett stort intresse för projektet och stödet både inom föreningen och bland externa aktörer är en viktig del i vårt beslut att nu ta steget mot att göra verklighet av planerna. Lokalerna iordningställs under sommaren 2011 och invigning av lokalerna inför terminsstart hösten 2011, mitten av augusti.

För mer information

info@hiltibjj.com

www.hiltibjj.com
Peder Söderlind                                                      Martin Lindqvist
0733-601040                                                              0704-601040

Kort Hilti
Hilti Stockholm är en intresseförening. Vi tränar Brasiliansk Jiu-Jitsu. Vi tävlar inom BJJ, SW, MMA och shootfighting. Vi har funnits sedan mitten på 1990-talet och idag finns det ett 20-tal Hiltiklubbar.

Enirokarta till kommande lokalen, Öppnar i Augusti
http://kartor.eniro.se/m/IKDgE