rebelz.se

”Jakten på pokalen, den heliga graalen”..

Har lite dåligt samvete för att jag har varit så otroligt slö med mitt bloggande. Jag får skylla på att schemat har varit fullpackat och att jag helt enkelt inte har prioriterat bloggandet. Fick lite skäll av några elever på klubben att jag skriver för lite. . Jag vet, jag ska försöka skärpa till mig, men det bör ju vara något någorlunda vettigt som kommer ned också, jag tror inte att det är så många som är intresserade av att läsa ”idag har jag tränat med kettlebells, ätit kesella och instruerat guardpasseringar”…. eller jag vet inte. . vi kanske vill ha en sån blogg till? Inte det?

Men tyvärr blir det lite av den karaktären i alla fall, jag har inte så jättemycket att dryfta här och nu. Jag kunde tyvärr inte medverka på Gameness senast vilket naturligtvis var tråkigt då det är en av de SW tävlingar som är sanktionerade av SSWF. Det kan jag förstås passa på att slänga ut en känga om. . vilka sanktionerade SW tävlingar finns det i Sverige just nu? Gameness, Alive och SM?  Jag eftersöker fler tävlingar som ställer in sig under SSWF regelverk och söker sanktion. . . jag har lite svårt för det här mecket med regler som en del tävlingsarrangörer håller på med. Jag kan köpa att man inte riktigt gillar en viss typ av regler, men nu har vi i princip två (ok, räknar vi med FILA så har vi tre, men den diskussionen tar vi vid ett senare tillfälle) regelsystem som är aktuella i Sverige, SSWF-regler samt Abu Dhabis regler. Kan vi inte bara hålla oss till någon av dessa upplägg? Jag tror att det kommer gynna utövare och sporten mycket att ha tydliga regler att hålla sig till och ska sporten växa sig större och starkare tror jag det är en nödvändighet att få bort ”Kalle Anka”-regler. Med det sagt menar jag inte att nödvändigtvis är dåliga regler man använder på tävlingarna. Det kanske är skitbra modifieringar. Problemet som jag ser det är att det blir rörigt. Bland annat.

Har hållt lite seminarium och liknande på andra klubbar sista tiden. Fick frågan om jag ”verkligen visar det som jag kan och använder själv”. . ”Tänk om någon från en annan klubb lär sig det som ni tränar på klubben och använder det mot er eller dig”… Ja, vad ska jag säga. . Tänk om någon, gud förbjude, skulle försöka ta ned mig på en tävling. Dessutom med ”MIN” egen nedtagning! .  Jag har nog hittat den heliga graalen och jag är nog den enda i hela världen som har tänkt på just den här grejen, den detaljen, det här kan jag inte visa för någon annan… ”Haha, kul, men du visar väl inte dina favoritsubmissions, då vet ju folk vad du kommer gå på?” .. Jag gjorde en snabbsökning på en sida som heter Youtube. Den submission som jag tydligen har vunnit mest matcher på senaste tiden är rear naked choke. . ”Men har du något extra trick? Vad är hemligheten?”.. Tja, att få armen tight runt halsen är väl en bra början..  Tänk om lösningen satt i hemliga tricks? Det hade varit rätt coolt. Men då tror jag att det hade funnits mer rakade snubbar i lattjo gula brallor eller folk med svarta tåstrumpor och rökbomber på tävlingarna och mindre vältränade människor i shorts och rashguard.