rebelz.se

Ett finger med i spelet…

Jag lämnade in en intresseanmälan som ledamot till Svenska Brasiliansk Jiu-Jitsu förbundet för ett tag sedan och blev på årsstämman i lördags invald. Det ska bli riktigt roligt och spännande att få vara med och göra en insats för den svenska BJJ:n. Igår hade vi vårat första möte. Min huvuduppgift i styrelsen blir till en början, att utfärda tävlingskort till alla våra svartbälten så att de kan tävla i IBJJF-tävlingar. Det kommer garanterat bli flera ansvarsområden att ta sig an och det ser jag verkligen framemot. Den tidigare styrelsen har gjort ett fantastiskt bra jobb, men min ambition är att den nya ska, om möjligt, göra ett ännu bättre jobb. Jag hade en liten vision efter vårt telefonmöte, att kanske snacka med `höjdarna´ på Kampsportsgalan om att instiftat ett: `Bästa Kampsportsförbund´- pris. Självklart är målet att vi tar hem det. Ska höra med de andra i styrelsen först om det är en bra idé. Jag är i alla fall taggad som f*n. BJJ Sverige, here we go!

Jag har alltid tyckt om att se till så att saker händer och att vara med där det händer. Som ex hjälper jag hellre till på en tävling i sekretariatet eller som sjukvårdare, än att sitta som publik om jag inte hejar på mina kompisar eller tävlar själv. Jag brukar gå fram till tävlingsansvarig och säga: `Hej, om ni behöver ett par extra händer så ställer jag upp”. Det behövs alltid extra händer!

Har man inte jobbat på en tävling, så tycker jag att man ska prova åtminstone en gång. Det är helt klart en nyttig erfarenhet. Man lär sig och ser nya saker hela tiden. Sen är det ett extra plus att lära känna grymt sköna personer som man jobbar ihop med. Det är dock inte bara en dans på rosor, utan man får vara beredd på att det kan bli lite tufft och stressigt. Med rätt inställning dock, så klara man sig igenom det mesta.

 

För 2 år sedan anmälde jag mig som funktionär till Superior Challenge. Några rynkade på näsan o sa: -” Jobba som funktionär där, vad B. Sitt i publiken och njut istället”. Offer, ni vet inte vad ni går miste om. För mig har det varit några av årets höjdpunkter på året. Den 30 april i år blir det nog 4:e gången jag hjälper till. Jag säger då inte nej till gratis inträde, snygg souvenir t-shirt och en hejdundrande kul kväll.

Vad göra för att ha ett finger med i spelet? Första gången och de följande, har jag mailat funktionärsansvarig och erbjudit min hjälp. Svårare än så är det inte.

Jag har funderat på att kontakta UFC och se om de behöver hjälp till galan här i Sverige senare i år. Vem vet. Det har ju funkat förr.

I was there...
I was there...

I veckan fick jag även frågan om jag kunde tänkas ställa upp och hjälpa grabbarna, Linus & Noa, på MMA academy summer camp i år igen. Självklart. Detta blir 3:e gången som jag deltar. Första gången som deltagare och de andra två som staff-member.

Förra året blev jobbet på lägret min räddning från att inte ruttna ihop totalt efter knäoperationen. Jag kom hem från sjukan på lördagen och dumpade mina kryckor, för att sedan på söndagen börja `jobba´. Jag hade mest hand om administrativa uppgifter som inte var särskilt betungande.

Jag kan varmt rekommendera MMA-lägret. Om det finns någon som endast tränar grappling och har funderat på att prova MMA, så tycker jag att detta är ett ypperligt tillfälle att testa på sporten.

 

Antingen är man på ett ställe med folk och bara är, eller så är man stället där folk är. Var jag fyndig nu eller…

 

Veckans frekventa ord på SW-träningen med Hercules: Fräsigt!