rebelz.se

Läger och mer läger..

Så, nu har det väl gått tillräckligt lång tid sen senaste inlägget för att jag ska kunna skriva ett nytt?

I helgen var det Sveriges första landslagsgruppsläger i BJJ. Med tanke på hur BJJn fungerar så kan det mycket väl tänkas vara världens första, men det vet jag inget djupare om. Jag kommer inte redogöra så himla mycket för det då Maxine skrev en del om det i sitt förra inlägg, men överlag kan jag säga att det var ett bra arrangerat läger! Ricard hade lagt ned mycket tid och engemang för att få lägret så bra som möjligt och lyckades mycket bra! En hel del i upplägget känner jag igen från tidiga Jujutsu år när jag hängde på dåtidens Elitläger arrangerade av Nacka Dojo. Under avslappningen efter ett av passen så kunde jag inte låta bli att dra på läpparna när jag hörde orden ”höger arm känns alldeles tung”.  Jag hörde den frasen första gången för sisodär 11 år sedan och inte mer än ett par-tre gånger per år under några år, men den har satt sig. De som har tränat under Ingemar och Ricard  ”på riktigt” har garanterat hört frasen mycket mer och jag undrar om inte folket från Nacka och har världens tyngsta högerarmar?  Hursom var lägret bra även om det avslutande fyspasset fortfarande gör sig ordentligt påmind så fort jag sätter mig ned.

Appropå bra läger så vill jag passa på att slå ett slag för sommarens troligen bästa läger, MMA ACADEMY SUMMER CAMP (se http://www.mmaacademy.se/ för mer info).

Förra året var galet lyckosamt! Vädret var riktigt bra mer eller mindre hela veckan, vilket naturligtvis bidrar till en extra skön stämning men det kan ju vara svårt att ge några garantier om just det. Men oavsett väder så kommer det garanterat bli ett kanonläger! I år delas lägret upp i två 5 dagars-block till skillnad från förra året då det var en vecka i ett sträck. Första blocket kommer ha stående fight som primär del för den som vill lägga extra fokus på det stående strikinggamet. Instruktörer är bland annat Jörgen Kruth och Elina Nilsson som båda två var med förra året och var väldigt uppskattade! Jörgen hade jag tränat en del med innan och visste att jag tycker att han är en riktigt bra och lugn instruktör som tar sig tid att visa och förklara. Dessutom sparkar han obehagligt hårt. . även när han bara petar. . Elina var en ny bekantskap som jag inte visste så mycket om mer än att hon har en gedigen Thai-bakgrund och med tanke på att jag inte är något superfan av thaiboxning sådär så var jag väl lagom exalterad när jag skulle köra första passet. Men hon fick mig att tycka att det var riktigt jävla skoj och jag blev imponerad av henne som instruktör. Engagerad med mycket positiv energi och som bjuder mycket på sig själv!  Övriga instruktörer är Larry Lindwall och Andreas Michael och Magnus ”Jycken” Cedenblad.  Jag har inte tränat för någon av dessa och vet inte mer än det vanliga officiella faktan kring Andreas och Larry. Jycken är en annan femma. För er som inte har haft äran att träffa honom så vill jag inte förstöra överraskningen så jag kommer inte säga så mycket mer än att vad som helst kan hända och det kommer att skrattas en hel del..

Andra blocket kommer att vara hela MMA-konceptet. Med från förra året är  Elina Nilsson och Waldo Zapata. Någon uttryckte det att Waldo är en profet inom BJJ och MMA. Jag är benägen att hålla med. Han har något att visa och lära vemsomhelst! Dessutom är en historieberättare av rang och en självklar del som underhållare vid de sociala sammankomsterna.. Andreas Michael fortsätter från veckan innan som instruktör och dessutom kommer Brandon Vera och Joakim Engberg.

Linus och Noa som verkligen lägger ned sin själ i lägret kommer att se till att ni får de absolut bästa förutsättningarna för att få en riktig toppenvistelse! De fixar och trixar efter önskemål och gör i princip vad som tänkas kan. Som tack för det så får de prata lite grann medans vi andra äter… 😉

Förra året var som sagt fantastiskt bra arrangerat och jag är övertygad om att årets upplaga blir minst lika bra. Jag stortrivdes och det verkade de flesta andra också göra. Dagtid gled vi runt och tränade, badade, åt mat, socialiserade, tränade mer, åt igen, njöt av solen, fikade, tränade , badade mer och åt ännu mer.

Lägret anordnas på en internatskola för friskvård så tillgången till skojiga aktiviteter är riktigt bra. Gym (om någon nu skulle orka??), beachvolleyplan, fotbollsplan, badplats och en riktigt nice berg för lite mer vågade hopp för dem som gillar sådant.  Just det. Internatskola ja. Bäddat för bus och galna upptåg. Dag som natt. Sa jag att Jycken skulle vara där?

Lägret är sponsrat av diverse företag så det kommer finnas tillgång till förmånliga erbjudande inom olika områden, bla på de populära funktionskläderna Under Armor och kosttillskott från Xyience via Fitnessmarket Nordic (www.fitnessmarket.se)

Så jag rekommenderar alla som inte har satt sin semester att ta en rejäl funderare på att hänga på lägret. En grundförutsättning är kanske att man är kampsportsintresserad men inte ens det är ett krav för att ha skoj här. Förra året hade vi dessutom två tjejer som började med MMA  just på Summercampen. De hade inte tränat någon som helst kampsport innan och trivdes ypperligt. Det ser jag som ett väldigt bra betyg!

Fundera på det så kanske vi ses på lägret?