rebelz.se

En liten presentation

Då har även jag som länge spytt galla över bloggfenomenet sållat mig i ledet och sitter här och skriver. Jag tänkte börja med en liten presentation som sig brukligt är, jag blir 33 år i år och är en blekfet småbarnsfarsa med aspbergerliknande besatthet när det kommer till BJJ. Min BJJ karriär inleddes med kopiösa mängder stryk utdelat av den första generationen pyjamaskramare i Västerås, Putte, Anders, Magnus och Victor. Jag minns att det fanns många fler där som med glädje gav min kropp en vackert leopardmönstrad yta men jag är både ansiktsblind och namndyslektiker så dessa namn är förlorade till historien. Många var dock de tillfällen jag gråtandes i duschen frenetiskt skrubbade min kropp och kände ett visst medlidande med alla de män som får stifta oönskad bekantskap med andra män i amerikanska fängelser.

Jag har sedan jag fått barn gått från att mer eller mindre bo på mattan till hinna med mellan 3-6 pass i veckan. Detta har gett upphov till en kraftig BJJ abstinens som gått ut över min stackars dam. Hon har med ett lidande leende fått utstå allsköns orerande om BJJ i allmänhet, teknikfunderingar, träningspedagogik, träningsfilosofier och historieberättande. Skulle jag väcka henne (vilket skett kl02 på natten när hon ammande yngsta sonen) och börja fråga ut henne om Gracie klanen finns en överhängande risk att hon skulle kunna det mesta som ett rinnande vatten. Det var tack vare hennes uppmuntran (läs desperata bedjande) jag tog modet till mig att istället plåga er kära framtida läsare med alla BJJ relaterade tankar och idéer.

Jag kan redan nu förvarna er om att jag under årens lopp blivit inspirerad (stulit idéer) av en mängd olika individer knutna till BJJ vilket till stor del färgat både hur jag ser på BJJ, vad jag väljer att fokusera på samt hur jag lär ut. Jag kommer försöka hänvisa till dessa individer i mån av vad mitt fragmenterade minne kan skaka fram, men skulle ni finna att jag skriver om nått som ni tycker är stulet av er egen husgud så kan det mycket väl stämma. Jag ser också med glädje att ni kommenterar och argumenterar om det är något ni inte håller med om eller vill att jag utvecklar.