rebelz.se

Inför SW SM 2011: Diana Kajic


Diana tävlar för Hilti Karlstad.

I vilken viktklass kommer du ställa upp?
Jag kommer att gå i +60kg. Jag tränar och tävlar i BJJ framför allt och där tävlar jag i -69kg så val av viktklass den här gången kändes ganska enkelt.

Hur har ditt träningsupplägg sett ut inför SM?
Jag har alltid tränat mycket styrketräning och mycket BJJ och kanske inte så mycket kondition. Jag gjorde den största förändringen redan i vintras inför BJJ SM då jag började fokusera mer på konditionsträning. Detta framför allt för att jag många gånger i tävlingssammanhang känner mig tung och långsam. Jag har framför allt tränat löpning och det har faktiskt bidragit till att jag blivit lättare, snabbare och smidigare på mattan. Jag har även dragit ner på styrketräningen och bara kört 2 helkroppspass i veckan istället för att träna 4 dagars split som jag gjort tidigare. Jag kör mycket BJJ och har senaste veckorna även börjat träna utan dräkt. Jag har nästan inte tränat utan dräkt alls sen förra SM så det är med blandade känslor jag ställer upp i SW SM. Det känns lite som ett självmordsuppdrag samtidigt som jag ställer helt andra krav på mig själv inför en SW-tävling jämfört med när jag tävlar i BJJ. Jag kommer nog gå in med en lättsammare inställning och har mera ”kul”.

Hur många är ni från Hilti Karlstad som kommer ställa upp?
På Hilti Karlstad har vi ett duktigt gäng som kommer ställa upp i SM. Det är ett flertal klubbkamrater som fortfarande står i valet och kvalet då de inte känner sig förberedda.Vissa har skador som gör att de är osäkra och behöver fundera lite till, men idag när jag pratade runt lite på träningen lät det som att vi kommer att ha med förutom mig själv minst 4 deltagare till från Karlstad. Utan att nämna några namn (har inte fått deras godkännande) så kan jag säga att det är killar som kommer gå i de lättare viktklasserna. Jag ser enormt mycket fram emot att se dem tävla. Några av killarna har inte kört särskilt länge men har helt rätt inställning och en fantastisk utvecklingskurva som gått spikrakt uppåt så jag tror att det kan gå riktigt bra.

Vilka förväntningar har du på dig själv?
Om jag får drömma så hoppas jag ju så klart på en pallplats då jag fick en 2:a placering i damernas öppna förra året och känner en viss plikt att försvara detta. Det är dock stor skillnad att tävla i SW och i BJJ då det inte finns några bältesklasser och endast två viktklasser och det gör att det är mycket som hänger på slumpen kan jag känna ibland. Ska jag vara mer realistisk så hoppas jag på att kunna bygga upp en bra gameplan och genomföra den utan att begå några större misstag samt ge mina motståndare en match. Förhoppningsvis räcker det en bit på vägen. Jag vill egentligen bara gå in och göra mitt bästa och känna att jag är nöjd med min insats. Om jag sen vinner eller förlorar är egentligen strunt samma. Det enda jag inte vill är att åka hem och känna att jag klantade mig.