rebelz.se

Inför SW SM 2011: Andreas Olsson


Andreas på American National No-Gi Championship 2010.

Jag tyckte du såg ut att vara i riktigt fin form på ADCC i Åbo, hur känner du dig inför SM?
Tack, tack, men ärligt talat så kände jag mig i bättre form förra året än i år. Under år 2010 så tog jag medalj i princip varenda SW/BJJ-tävling som jag ställde upp i, i år har det inte ens gått i närheten av så bra. Får hoppas att det lossnar till SM.

I vilken viktklass kommer du ställa upp?
Jag har faktiskt inte riktigt bestämt mig, står och funderar på om jag ska tävla i -79 kg eller -85 kg. Minus 79 kg passar egentligen min vikt bättre, men eftersom det gick så himla bra i -85 kg förra året så har jag ännu inte bestämt mig. Generellt sätt så tycker jag att tyngre motståndare kan vara lite lättare att kontrollera eftersom de inte är lika rörliga som mindre motståndare, men att möta de som har bantat ner sig från en normalvikt på 90 kg är tufft.

Har du haft något speciellt träningsupplägg med fokus på SM?
Vi har specifik SW-träning på Hilti inför SM, men eftersom vi har bytt klubblokal och jag har varit i USA och tävlat & tränat, så har jag inte varit lika delaktig i träningsupplägget i år såsom förra året. Nu i helgen hade vi ett två dagars SW/BJJ-seminarium med Pedro Duarte. Det var nog det bästa seminarium jag varit på, så det var mycket lärorikt.

Vilka förväntningar har du på årets SM-arrangemang?
Jag tror det kommer att bli ett jättebra arrangemang, precis som förra årets och året innan.

Förra året tog du en silvermedalj på SM, hur taggad är du i år att knipa en guldmedalj?
Det vore givetvis kul att ta ett SM-guld, men jag anser inte riktigt att jag är på den nivån. I både -79 kg och -85 kg så vet jag minst tre, fyra stycken i vardera viktklass som jag anser vara bättre än mig. Jag tror jag hade ganska mycket tur förra året när jag tog medalj, men har jag tur i år också och tar medalj så vore det givetvis jättekul.