rebelz.se

Inför SW SM 2011: Sophia Nordenö


Sophia tävlar för Hilti Uppsala.

I vilken viktklass kommer du ställa upp?
Jag kommer i år att ställa upp i -60kg samt den öppna klassen. Gick +60kg förra året.

Har du haft något speciellt träningsupplägg med fokus på SM?
Jag har tränat nästintill som vanligt fast med lite mera fokus på konditionsträningen så att orken inte skall vara vad som stjälper mig samt kört mycket SW. Har tänkt igenom vilka positioner som är svaga och därifrån drillat för att bli bättre.  Jag har haft både mental och fysisk hjälp av min tränare Åke Zaar under hela våren som varit viktig för mig. Inför sista veckan kommer jag att ta det lite lugnt och lagra in så mycket energi som möjligt.

Förra året tog du en bronsmedalj på SM, hur hungrig är du i år att försöka plocka hem guldet?
Jag kommer att gå en annan viktklass i år vilket kommer innebär ett helt annat motstånd än förra året men såklart är jag sugen på att få stå på pallen igen. Dock är tjejerna bra och mycket handlar om vilken som har bästa dagsformen. Jag kommer att gå in 100% och om det räcker vet vi först efter.

Hur många från Hilti Uppsala är det som kommer ställa upp på SM i år tror du?
Jag vet faktiskt inte. Eftersom det är sommar och många flyr studentstaden Uppsala och tar sommarlov på annan ort är det inte alls lika många som förra året. Jag vet att Johannes Lundström kommer att ställa upp igen (vassare än aldrig förr) och att eventuellt Henrik Stegeby ställer upp om han håller sig frisk och skadefri. Sedan är det säkerligen några fler som dyker upp för att försvara Hilti Uppsala .

Vilka förväntningar har du på årets SM-arrangemang?
Jag tror det kommer bli en bra helg. Alive FC har mycket erfarenhet av att anordna tävlingar så jag tror säkerligen att det blir en uppstyrd och välplanerad tävling. Sen tycker jag oavsett vart man åker och tävlar så brukar det bli bra. Man träffar folk från hela kampsports Sverige, surrar om det senaste och har en bra dag tillsammans. Brukar sällan sluta i annat än succé.