rebelz.se

Efter FILA EM 2011: Patrik Dahlin


Landslaget på FILA EM 2011.

Din spontana reaktion över de svenska framgångarna?
Det gick otroligt bra för laget. Det bästa mästerskapet vi gjort i FILA grappling. Det svenska laget blev näst bästa nation på EM.

Vad tyckte du om motståndet från de andra nationerna?
Det finns inga enkla matcher i EM. Alla som kommer dit är bäst i respektive land. Alla finalmatcherna höll riktigt hög klass och var roliga att titta på. Det finns en risk att finaler blir lite tråkiga men vi fick se det bästa från båda fighters. Kanske bidrar regelsystemet till dynamiska matcher.

Hur upplevde du EM-arrangemanget som hel helt?
Tycker det höll riktigt bra nivå. Alla matcher filmas och vid oklarheter kan coachen kasta in handuken för att protestera mot ett domslut och omedelbart tillkallas huvuddomare och videoupptagning används för att bedöma situationen. Vi bodde på fint hotell och logistiken fixade FILA åt oss så det kändes proffsigt på flera sätt. Visst, alla tyckte inte om maten i Ukraina och kulturen är förstås olika i alla länder.

Vilka är dina reflektioner från EM?
Laget presterade fantastiskt, stämningen var bra och det var ett väldigt trevligt gäng som åkte dit.

Vad finns det för planer att försätta utveckla landslaget?
Till största del är det förstås alla tränare och ledare på hemmaklubbarna för respektive fighter som skall tackas för våra framgångar på EM. Det är även de som utvecklar de tävlande inför nästa mästerskap. Förhoppningsvis ska vi få till ett landslagsläger innan VM. Vi har ju inte några tävlingar med FILA regler på hemmaplan så mer utbildning och strategi kring poängsystemet kommer bli en komponent att förbättra för framtiden. Flera av de tävlande från öst Europa använde en del brottningstekniker som jag inte tror våra killar och tjejer var så vana vid. Möjligt vi kommer titta på lite sådana saker också.

När kommer landslaget för VM att presenteras?
Någon gång mellan SM och VM =). Har inget mer precist svar att ge för tillfället.