rebelz.se

Jag vill också slåss i finkostym

När jag satt och tittade igenom de alternativa kostymerna i Super Street Fighter IV: Arcade Edition upptäckte jag något helt fantastiskt, man kan tydligen spela som Fei Long iklädd skitstiliga, skräddarsydda kostymer i olika färger. Jag insåg snabbt att det, i kampsportsväg, omöjligt kan finnas något mer spektakulärt än kostymfighting. En gi eller rashguard må vara stilig, men en välklädda slagskämpe är helt enkelt svår att överträffa. Som med alla tidigare briljanta idéer var jag övertygad om att minst ett hundratal personer tänkt på dem innan jag och tyckte därför det var på sin plats att göra lite seriös forskning i ämnet.

Kan det vara så att varenda en av historiens absolut hårdaste män slagits i finkostym? Isåfall, varför har då aldrig någon grapplats i kostym? Eller har dem det? Jag har iallafall aldrig sett varken film- eller bildbevis på det, däremot hittade en hel del finklädda strikers.

 

 

http://youtu.be/0-U4NiPvEVk?t=9m6s

Om ni sett kampsportsprogrammet ”Human Weapon” som gick på Discovery Channel för några år sedan kanske ni minns att de träffade en hel sydkoreansk organisation som specialiserade sig på att hoppsparka folk i kostym.

 

 

http://youtu.be/B-ae3bNfTGc?t=6m16s

Fei Long var tydligen långt ifrån först. Här ser vi Cammy från början av Street Fighter II: The Animated Movie spöa upp ett helt gäng kostymkillar.

 

 

För något år sedan såg jag en bild på en kostymklädd Georges St. Pierre där han gjorde en sidekick i huvudhöjd. Det såg förvisso ganska hårt ut, men eftersom han vunnit merparten av sina matcher med hjälp av grappling kunde han lika gärna gjort en armbar istället. Har någon av er sett kostymgrappling förut? Isåfall får ni gärna lämna en länk i kommentarfältet. Det vore ytterst uppskattat.

 

Apropå underliga karaktärer, undrar vilken Street Fighter som får ligga mest. Guile? Ken? Inte är det den här kvinnan/mannen iallafall.

 

 

Sa jag att jag är ledig, förresten? Det är underbart. Jag tycker alla borde vara det. Man hinner både träna och sova ut ordentligt utan att behöva gå miste om livets alla nöjen och sånt. Inget behöver prioriteras bort för jobbets skull. Otroligt! Halsen må kännas en aning förkyld, men jag mår som en kung och tänker därför fortsätta ligga i. Det där med god hälsa är ändå bara en inställningsfråga.

På återseende!