rebelz.se

Intervju: Arnela Hadzisulejmanovic efter Boston open 2011

Grattis till silvermedaljen på Boston Open, kan du berätta om dina matcher?
Tack så mycket! Det är inte så mycket att hurra för, det blev bara en vinst. Men för den här gången är jag ok med det. Min första match skulle gå mot en svartbältestjej i judo. Det var inte hennes bälte som gjorde mig nervös utan risken att matchen skulle utspelas för mycket stående.

Hon försökte svepa direkt men, mitt game var att:
– Dra henne i min guard direkt.
– Hålla hårt som aldrig förr.
– Inte göra några flashiga grejer, inga misstag, inga halvmesiga försök utan göra allt bestämt till 100%.

Jag lyckades få in ett armlås till slut.

Den andra tjejen var en amerikansk version av mig :). Liten tjej som har tävlat som galning på sista tiden och vunnit. Hon har haft lilabälte nästan lika länge som jag. Grym på att göra knälås och hennes game var att jobba från guard. Min svagaste sida den senaste tiden har vart att när jag hamnar i guard så väntar jag alltid på en liten lucka innan jag försöker passera. Att använda knät eller resa mig upp för att spräcka guarden är jag inte längre bekväm med. Dessutom visste jag att hon älskade att fiska efter knälås. Hon utnyttjade min svaghet väl och jag var chanslös mot hennes armlås. Nu när jag kommer hem så ska jag träna hela tiden på att resa mig upp från guard och hitta tillit till knät. Nästa gång jag möter henne kommer det inte vara något tvivel eller rädsla annars kan jag lika gärna stanna hemma i soffan.

Vad tyckte du om arrangemanget? Var det många tävlande?
Proffsigt, man blev informerad hela tiden hur långt man hade kvar till sin nästa fight. Superviktigt för en fighter. Av alla tävlingar i USA som jag har varit på så har den här verkligen haft minst antal deltagare. Vi var till exempel endast 3st tjejer i min viktklass.

Hur känns det att vara tillbaka efter knäskadan och hur har rehaben gått?
Underbart och superhärligt. Rehab har gått både bra och dåligt. Jobb och minskad motivation har lett till att jag inte alltid har haft bästa fokus på rehab. Läkaren hittade andra fel i mitt knä och sa rakt ut att jag aldrig kommer tävla igen. Sen hade jag en period av smärta i knät, precis inför SM i SW och då ville jag bara ge upp allt igen och dö :). Det har alltså varit 11 månder av tvivel och fight med knät, så när jag steg på mattan i lördags var jag mycket känslosam ska ni veta. Därför uppskattar jag extra när svenska tidningar vill uppmärksamma min comeback. Min enorma längtan till att tävla igen fick mig att söka upp nya läkare och nya svar för problemet . Det var värt det!

Hur ser din höst ut? Några tävlingar som du ska ställa upp på?
Närmast är Pan Ams No Gi, BJJ SM, med flera, med flera. Jag kommer tävla mycket i USA under hösten.

Jag vill passa på och tacka extra mycket till mina sponsorer i England som betalade en stor del av den här resan : Bedford jj , Dacayana, Terry H, Marcie, H, Jo B, Doug L. Tack också till Adidas kamisport/budostore och till min klubb Hilti BJJ för bra sparring.

Arnelas vinst match
httpv://www.youtube.com/watch?v=Irj4swqTRL0