rebelz.se

BJJ SM + smått och gott!!!

Tjena allihopa!!!!

Hoppas ni har det bra och ni alla inte blivit till is, usch jag är inte redo för vinter det kan jag säga. Däremot så känner jag mig redo för uppbyggnad och laddning inför vårterminen. Det är några tävlingar kvar i år men för mig är fokus nu på nästa tävlingssäsong, har börjat planera våren lite smått och jag har börjat längta redan. Något som jag längtade till men som nu är avklarat är BJJ SM. Jag vet att det varit mycket diskussion kring tävlingen men här är en liten redogörelse för hur jag upplevde tävlingen och hur det gick för mig.

Om man börjar med min prestation, kände mig taggad till tänderna på lördagsmorgonen, efter en ändring i lottningen var jag seedad i första omgången. Fick i min första match möta Sophia Nordenö, jag har aldrig mött henne i BJJ förut men nu var det dags. Jag körde aktivt stående, försökte mig på ett kast men som hon tyvärr fick poäng för. Vi hamnade i min guard, efter lite svep försök så fick jag in en triangel, hon försvara genom att lägga sig bakåt och lägga över benen, vi hamnade i en konstig postion men jag kände mig säker så jag väntade på att hon skulle tröttna så att vi kom vidare. Tills slut kom hon tillbaka till min guard, jag gick på armbar som satt. Efter det var det till att vänta på att finalerna skulle börja. Den utsatta tiden var klockan fem. Jag mötte JanniLarsson i finalen, finns väldigt mycket att säga om matchen men efter mycket tänkande så har jag kommit fram till att jag lät henne köra sitt game. Jag attackerade inte tillräckligt utan försvarade typ hela matchen. Avslutades med avklapp. Så det blev ett silver för mig. Inte alls den valör jag ville ha och jag var inte världens gladaste tjej just efter. Med brist för ett finare uttryck så kan jag bara säga att det kändes sämst just då, har gott och sugit på den sura karamellen i några dagar men jag har en långsiktig plan och jag har redan nu börjat träna på de luckor som visade sig i mitt game den kvällen. Jag laddar inför nästa tävling och jobbar för att tighta till mitt game, hellre förlora på såna här misstag nu än i en VM final. Däremot måste jag säga att man vet att man trivs med en person när de kan få en att bli glad trots såna här situationer. Jag kände verkligen att jag hade såna människor omkring mig under och efter tävlingen och det värmer.

Till tävlingsarrangemanget: i överlag tyckte jag att det var bra domarinsatser, det var hög kvalite på utövarna och matcherna. Håller med om att lokalen inte var optimal och att ett SM bör hållas i en större och mer publikvänlig arena. Däremot så var tävlingen väl disponerad på det utrymme som fanns. Kul med livesändning också, nästa gång ska jag se om jag inte kan visa upp lite mer bara =). Tider och så kändes helt okej, jag har varit med om bättre och värre, är rätt så van vid förseningar nuförtiden, tycker däremot att de borde ha kört klart de andra klasserna innan de börjat med finalerna. Det hade varit mycket coolare även om det kanske hade tagit längre tid. Men överlag var det ändå ett bra SM, tycker att arrangemanget var helt okej, men måste utvecklas till nästa år.

Till lite annat, har kört på med styrketräningen den här veckan, kroppen känns lite sliten så kanske tar en hel vilohelg den här helgen. Men har som mål att verkligen vara i superform fysiskt när våren kommer. Blir mycket tekniknötande i höst också, jag tror personligen att båda delarna är superviktiga, jag ska bli en allrounded fighter och jag tror att det kommer att gynna mig.

Angående några andra på SM, Ralf från min klubb tog också Silver i lila-svart -76 klassen efter snygga matcher inklusive en spännande final, min härliga Linda ledde på poäng i bronsfinalen när det var någon minut kvar så diskade hon tyvärr ut sig. Båda körde riktigt bra och det var kul och se. Är glad att få ha dem med mig när jag tävlar, båda är förebilder för mig och jag är så glad att få träna med dem. Såg många bra matcher på SM, Tove södersten gjorde en grymt snygg insats, Ida Hansson gjorde en fin domarinsats. Synd att hon inte hade någon att möta. Hade varit kul att se. Mr johannes Lundström som också bloggar här körde grymt fina matcher vilket också var kul att se, tydligen är han bra inte bara utan dräkt men även med. Yay go grapplingbloggen =)

 

Anyhoo nu ska jag sova och drömma fina grapplingdrömmar!!!!

Peace out!!!